woensdag 4 juni 2008

EVA CASSIDY (2Febr.1963 - 2Nov.1996)

Eva Marie Cassidy (Washington D.C., 2 februari 1963 - Bowie, Maryland, 2 november 1996) was een Amerikaans zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Zij is tijdens haar leven nooit wereldwijd bekend geraakt. Nadat zij was overleden aan de gevolgen van kanker kwam het grote muzikale succes


Geboren en getogen in Washington D.C., verwierf de verlegen Eva Cassidy lokaal een reputatie als zeer getalenteerd zangeres, gezegend met een prachtige stem en subtiel gitaarspel.

Men beschrijft Eva Cassidy niet bepaald als elegant, eigenlijk kleedde ze zich als iemand die zo een bergwandeling kon gaan maken, ook haar koppigheid en standvastigheid op het selecteren van haar liederen (waaronder vooral soul,jazz en gospel) irriteerde de platenmaatschappijen mateloos.

Een paar maanden na het verschijnen van haar album "Live at Blues Alley" kreeg ze in juli 1996 last van pijnen in haar heup. Dit bleek een in haar botten uitgezaaide vorm van huidkanker te zijn. De doktors gaven haar nog maar een paar maanden te leven. Ze overleed in november van datzelfde jaar.

Het laatste lied dat ze ooit gezongen heeft, zodanig verdoofd door pijnstillers dat ze op het podium geholpen moest worden, was haar eigen interpretatie van "What a Wonderful world" door Louis Armstrong

Een triest verhaal deze keer op Arthurs Weblog over deze prachtige zangeres.
Gelukkig blijf haar muziek voor eeuwig bewaard.
Een reactie posten