donderdag 12 juni 2008

THE ALEX SKOLNICK TRIO

Regelmatig met de Metalband Remains op tour zijnde kom je toch met muzieksoort in contact waar je als blues/rock/pop/jazz/wereld muziek liefhebber normaal gesproken geen aandacht aan zou besteden.
Zo was ik enkele jaren geleden bij een optreden van de Trash/metalband Testament in de (oude) Effenaar in Eindhoven.Arthur is veel gewend,veel concerten gezien maar zo hard had hij het nog niet meegemaakt en tot overmaat ook nog zijn oordoppen vergeten.Het optreden eindigde met een enorme chaos zowel op het podium als in de zaal.Zowel voor als na het optreden werd dikwijls de naam van Alex Skolnick genoemd ,dit was een van de oprichters van Testament ,uit de band gestapt en was tot afschuw van de vele metalheads overgestapt naar de Jazz. Dat is dus interesant voor Arthur,en wat ik eigenlijk al wist werd nog eens bevestigd,ook in deze muzieksoort zitten grote talenten.

Alex Skolnick (geboren op 29 september 1968 te Berkeley, Californië, USA) is een jazz- en rockgitarist.


Goodbye to RomanceRevelation(Mother Earth)

Hij was jaren lid van de heavymetal/trashmetalband Testament dat hij na ruim 9 jaar in 1992 verliet. Daarna speelde hij in bands als Savatage, de Stu Hamm-band, Attention Deficit en Ozzy Osbourne en deed hij mee aan allerlei projecten. Alex Skolnick is een veel gewilde gitarist vanwege zijn aparte gitaarspel en zijn vertrek bij Testament deed de band geen goed, hoewel ze toch overeind bleven en dat tot op heden nog staan.

War Pigs (Black Sabbath)

Still lovin you (Gary Moore)
Momenteel speelt Alex Skolnick weer in Testament en speelt hij ook in de (jazz)band "Alex Skolnick Trio" dat in 2007 hun derde album, genaamd "Last Day In Paradise" uitbracht.
Vooruit,dan toch nog maar een stukje Testament!!!

Een reactie posten