dinsdag 17 februari 2009

REMAINS (Repost van 24 mei 2008)

REPOST!
Bladerend door de archieven kwam ik tot de ontdekking dat bij sommige berichten de muziek niet meer af te spelen was. Dus doen we het nog maar een keer opnieuw.

Death Metal is een muzieksoort die je mischien niet snel op Arthurs Weblogje zou verwachten.Omdat ik echter regelmatig mag optreden als roady/chauffeur van de Deat Metal band REMAINS ben ik met deze muziek in contact gekomen en steeds meer gaan waarderen.
Wikipedia beschrijft de muziek als volgt en daar ben ik het volkomen mee eens:

Death metal is een subgenre van heavy metal, dat in de jaren 1980 uit de thrash metal is geƫvolueerd

Death metal is vooral te herkennen aan de snelheid van de muziek, het 'volle' geluid van de gitaren en de diepe gegromde of geschreeuwde vocalen (ook wel grunts en screams genoemd). Veel belangrijke deathmetalbands vallen ook op door hun technische beheersing en virtuositeit, wat zich soms uit in ingewikkelde ritmewisselingen. Hoewel de muziek voor de leek misschien als een geluidsbrij overkomt, is death metal in veel gevallen een lastige soort muziek om uit te voeren.

REMAINS is een sterk opkomende ban in dit genre De leden zijn:
Martijn Geelhoed -zang(grunt) ,Chico Da Costa-gitaar,Vincent Krijger -bass,Martijn Rietveld-Drums,Jesper van Hoften-gitaar.

Gisteravond een optreden in Coevorden,zaterdagmiddag om 3 uur vertrokken,zondagmorgen 5 uur weer thuis(het zijn zware tijden voor Arthur) maar het was de moeite waard,de tent werd in een mum van tijd platgespeeld en zeer veel goeie reacties van het publiek.

Venom en Slayer - hoewel zelf geen werkelijke deathmetalbands - zijn wellicht de belangrijkste invloeden voor het ontstaan van het genre.

Als eerste deathmetalbands worden meestal Death, Possessed en Master genoemd, die zich alle rond 1983 vormden.
Deze foto,s zijn gemaakt tijdens het optreden in het voorprogramma van Gorefest een internationaal bekende Death MetalBand(met dank aan Nivaro)
Een reactie posten