vrijdag 30 mei 2008

ERIC CLAPTON

Eric Clapton

Eric Patrick Clapton (The Green (Ripley, Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Een heel leven reist Eric ,samen met Neil,Bob,Van,Stones en nog veel andere van die 60 plussers mee op Arthurs muzikale zoektocht.Concerten van deze oude rakkers zijn nog steeds de moeite waard en stellen bijna nooit teleur.Willie Nelson twee weken geleden in Antwerpen is ook zo,n voorbeeld.

We schrijven zaterdag 29 juni 1996. Eric Clapton geeft in het Londense Hyde Park ten overstaande van ruim 150.000 fans een concert in het kader van het Mastercard 'Masters of Music for the Prince's Trust' concert.
Clapton speelt gedurende de show nummers van het in de jaren ’60 door hemzelf opgerichte ‘Cream’ (‘Badge’ en ‘White Room’) alsmede nummers en covers uit zijn (recentere) solocarriere.
Zo doet Clapton en consorten Muddy Waters’ ‘Hoochie Coochie Man’ nog eens dunnetjes over en ook Bob Marley's legendarische ‘I Shot The Sheriff’ (vertegenwoordigd op Clapton’s ‘461 Ocean Boulevard’ album) krijgt een eervolle muzikale behandeling.

Eric Clapton natuurlijk diverse keren op zien treden,ik herriner me er een in De Kuip in Rotterdam,het voorprgramma van Bob Dylan in de stromende regen.In de StatenHal in den Haag met als gast Billy Preston.In Ahoy met Yvonne Ellyman waar hij toen niet bepaald lief voor was,en nog vele andere. Live in Hyde Park’ is een mooie live show . (Het invallen van de duisternis zorgt er overigens wel voor dat door middel van lichteffecten de complete presentatie wat aantrekkelijker oogt.) Het is wel één show die, met een in vorm zijnde Eric Clapton in de hoofdrol, de essentie van live muziek prima weet te belichten.Het is een van mijn favoriete Clapton DVD,S

Naast Eric Clapton bestaat de band voorts uit: Andy Fairweather-Low (gitaar), Dave Bronze (basgitaar), Chris Stainton (keyboards), Jerry Portnoy (harmonica), Simon Clarke en Tim Sanders (saxofoon), Roddy Lorimer (trompet), Steve Gadd (drums), Katie Kissoon en Tessa Niles (backing vocals).
Een reactie posten