zondag 11 mei 2008

BLUES IN KWADENDAMME


Ook dit jaar werd de rust in het zo rustige ZuidBeveland weer verstoord door het jaarlijkse Bluesfestival in Kwadendamme
Peter ,,Juke Joint,, Kempe en zijn medeorganisatoren slagen er elk jaar weer in een mooi programma samen te stellen Ook dit jaar was het weer een groot feest en Arthur heeft hetdanook zeer naar zijn zin gehad.
Hier een paar hoogtepunten:
BIG BLIND

Big Blind haalt inspiratie uit oude- maar ook hedendaagse (blues)muziek en hoeft niet geforceerd origineel te zijn. Natuurlijk hebben ze voorbeelden en geluisterd naar :

  • Howlin’ Wolf,
  • Lester Butler,
  • Stevie Ray,
  • Jimmie Vaughan,
  • The Hoax,
Ralph de Jongh
Wat mij betreft een van de hoogtepunten,
Blues in zijn puurste vorm
Harry,,Cuby,,Muskee schreef het volgende over Ralph

Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de 'easy way out': Glitter, snel succes...., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters.

Inmiddels beginnen insiders Ralph te kennen en ik hoop, dat ook de media hem een podium geven, want met een beetje muziekkennis in je bagage is dit een niet te missen kans.

Sugar Ray NorciaSean Carney
2007 International Blues Challenge Winners
2007 Albert King Award Winner
2007 “Best Band in Columbus” - Columbus Monthly
Heerlijke relaxte blues met een prachtig gitaargeluid

Marcel Scherpenzeel Band (feat.Peter Kempe)
Ik ben altijd een beetje huiverig voor die Rory Gallagher Tribute bands,meestal is het het net niet helemaal ,maar Marcel en zijn mannen brachten het er goed vanaf.
OrganisatorPeter Kempe moest noodgedwongen achter de drumkit maar dat was hem wel toevertrouwd,kortom een lekker optreden!Mofo Party Band
Een goeie afsluiter vinden voor een festival is een moeilijke zaak.
Niet voor deze band,ze gooiden de beuk erin en de hele tent inclusief Arthur ging volledig uit zijn dak.Een aanrader deze band!

Een prachtavond was dat weer in Kwadendamme.op de fiets naar huis hoorden we nog een gitaar,zit Ralph de Jongh voor zijn tentje te zingen en te spelen.
Dit is echt de bleus en de echte afsluiter.

Tot slot ,een diepe buiging voor Peter en zijn vrienden voor het organiseren van dit prachtfestival,

Een reactie posten