donderdag 27 maart 2008

ERIC CLAPTON & FRIENDS

Eric Patrick Clapton (The Green (Ripley, Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek. In 1963 richtte hij zijn eerste groep op: de bluesband The Roosters. Na de opheffing van deze band speelde hij een maand in de groep Casey Jones and The Engineers. In oktober werd hij opgenomen in The Yardbirds, waarvan hij 18 maanden lid zou blijven. Op een bepaald moment omvatte deze band drie van de grootste Britse gitaristen van de jaren 60: Eric Clapton, Jimmy Page en Jeff Beck. De groep verwierf faam door zijn bluesgetinte rock, en Clapton verwierf de bijnaam waaronder hij nog steeds bekend is: Slowhand. Deze bijnaam kreeg hij omdat hij door zijn stijl van spelen regelmatig snaren brak, en hij deze dan ter plekke verving, terwijl het publiek hem begeleidde met traag handgeklap
Robbie Robertson (geboren Jaime Robert Klegerman, 5 juli 1943 in Toronto, Ontario, Canada is een songwriter, gitarist en zanger, het meest bekend voor zijn lidmaatschap van The Band. . Hij stond 78e in Rolling Stone Magazine's lijst van de "100 Greatest Guitarists van All Time"
Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.
Becks geschiedenis is er een van vallen en opstaan. De ene formatie volgde de andere op en Beck zocht steeds meer de kant van de jazzrock en fusion op. In 1972 speelde hij mee op de elpee Talking Book van Stevie Wonder, die hem uit dank daarvoor Superstition schonk. Het nummer kwam uit op Becks vijfde elpee Beck, Bogart en Appice, maar werd alleen in de versie van Wonder zelf een hit. Eind jaren zeventig speelde Beck veelvuldig met grootheden als Jan Hammer en Stanley Clarke.

Carl Lee Perkins (Tiptonville (Tennessee), 9 april 1932 - Jackson (Tennessee), 19 januari 1998) was een pionier in de rockabilly music, een mix van rhytm and blues en country muziek uitgebracht bij Sun Records in Memphis.
Perkins is voor veel artiesten een belangrijke inspirator gebleven. De Beatles, speelden zijn "Matchbox", "Honey Don't", and "Everybody's Trying To Be My Baby". In 1968, Johnny Cash zong de door Perkins geschreven "Daddy Sang Bass" naar #1 van the country music charts. Perkins zou een tiental jaren in Cash's begeleidingsband spelen.
Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.
Cray hanteert voornamelijk Fendergitaren (Telecasters en Stratocasters), en speelde in een band die gewoonlijk bestond uit een bas, drums, keyboard, saxofoon en trompet. Hij tourt en neemt nog steeds platen op.
Een reactie posten