Zoeken in deze blog

zaterdag 28 maart 2020

Neil Young & Crazy Horse - Lokerse Feesten ( August 5th-2014)

     Foto Arthur
 Een mooie zwoele zomeravond en Neil Young & Crazy Horse op het podium,er zijn mindere avonden te bedenken.Met de programmering van de Lokerse Feesten is er over het algemeen niks mee,zag er al prachtige optreden van o.a Jackson Brown,Robert Plant ,Van Morrison Voor de 40ste editie hadden de organisatoren diep in de buidel getast,desondanks was de avond al maanden van tevoren uitverkocht.(150000  tickets)

                                                Blowin In The Wind

Neil en The Horse stelden niet teleur.Opkomen even een korte groet naar het publiek,inpluggen en spelen.Lange versie van Down By The River gevolg door Powderfinger,de toon was gezet. Crazy Horse speelde met bassist Rick Rosas in de gelederen .Hij verving de door een beroerte getroffen Billy Talbot. Rick speelde al eerder  meerdere malen mee in de bands van Neil Young.Helaas zou later blijken dat het de laatste tour met Neil Young zou zijn.In November overleed Rick Rosas.Rick "Rick the Bass Player" Rosas R.I.P


                                                         Cortez The Killer(fragment)
 De setlist is toch wel verrassend ,het orgeltje van Like A Hurricane hangt hoog in de lucht.Maar als het naar beneden komt geen Hurricane maar Livin With War,ook mooi.

                                                     Heart of Gold

 Onverwacht een uitvoeing Name Of Love (uit het tijdperk met Crosby, Stills & Nash) Blowin’ In The Wind (van Dylan). En natuurlijk  Heart Of Gold  ,massaal meegezongen

                                                  Livin with War

  Het optreden in Lokeren is vooral degelijk en onderhoudend, met de muzikale hoogtepunten vooraan in de set. Het dak mag er uiteindelijk nog even af bij een van zijn minste (maar wel meest populaire) songs: Rockin’ In The Free World. Young geniet en incasseert de bijval na ruim twee├źnhalf uur glunderend vanonder zijn hoed. In de toegift mag hij nog even preken en ach, waarom zou die boodschap van Who’s Gonna Stand Up And Safe The Earth niet gemeend zijn? Bovendien blijft vooral zijn lang uitgesponnen gitaarspel – wars van tijd, trends of andere vluchtigheden – een verademing.(OOR)


    Who,s Gonna Stand Up?


                                Het was een heerlijke avond voor mij en alle NY fans....

De Setlist
Down By The River- Powderfinger-Standing In The Light Of Love-Days That Used To Be-
Livin With War-Love To Burn -Name Of Love-Blowin In The Wind -Heart Of Gold-Barstool Blues-
Psychedelic Pill -Cortez the Killer-Rocking In The Freeworld -Be The Rain -Who,s Gonna Stand Up

 Rick "Rick the Bass Player" Rosas (September 10, 1949 – November 6, 2014) R.I.P

Geen opmerkingen: