zondag 13 mei 2018

The Blue Clay (feat Wouter Verhelst) - Kwadendamme Blues Festival (11 Mei 2018)

       foto Arthur

Tijdens het jaarlijkse ,tweedaagse bluesfestival in Kwadendamme  is er naast de versterkte  muziek op het grote podium in de tent ,ook  ook plaats voor (semi)akoestische optredens.Dit gebeurt op de zg Juke Joint Stage in de buitenlucht. Deze keer was er plaats voor The Blue Clay,Robbert Fossen & Lothar Wijnvoord en Little Hat. Mede dankzij het mooie weer was het ook deze keer weer een mooi rustpunt ,ook voor diegene die even moesten bijkomen van het stevige gitaargeluid uit de tent.


      film bij Arthur(jammer van die vervelende paal...)

 Wouter Verhelst is een bekende verschijning op de Zeeuwse muziekpodia.Ik zag hem vele malen optreden  in diverse formaties en ben altijd onder de indruk van zijn enthousiasme en zijn uitstekende gitaarspel.Ik mocht hem dan ook uitnodigen twee keer het voorprogramma te verzorgen  met zijn band Stone Cold bij  zowel The Nimmo Brothers de Steve Nimmo Band. Met zijn band The Blue Clay speelt  hij akoestische blues, folk en americana. Inmiddels bekend door de een flinke dosis energie. Naast eigen werk speelt de band oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek.


  
 In 2011 brengt de groep de cd 'Ready For Everything' uit met gastspelers Jan van den Berg en Hans van der Werf. Een jaar na deze release presenteert de band het inmiddels goed ontvangen album 'Shy But Dirty'. Hieraan werkten naast toetsenist Jan van den Berg ook banjopicker Francis Levoy en lapsteelspeler Geert de Heer mee. 'Shy But Dirty' bevat 13 eigen nummers en 1 cover en bestrijkt diverse stijlen.

                                                                    
Naast voorprogramma's van bluegrassbands als The Pine Box Boys, Oakhurst, Whiskey Puppy en .357 Stringband speelde de band in diverse kroegen, op diverse bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland. The Blue Clay speelde o.a. op Kwadendamme Blues Festival, Baeker Side Bluesfestival in Beek, De Koninck Blues Festival in Delft, Midsummer Bluesnight, Leerdam Blues, Brielle Blues, Bevrijdingsfestival Zeeland, Barreblues, Zoetermeer Blues, Rock Earthfield, Blueshappening Zelzate, Blues Open Festival Geldrop, Schmölzer Blues Tage etc.

The Blue Clay
 http://www.theblueclay.com/

Geen opmerkingen: