woensdag 12 april 2017

CSN &Y- American Dream (Oakland Coloseum Theatre)

American dream is het tweede studioalbum van Crosby, Stills, Nash & Young. Het was hun eerste album sinds 4 way street uit 1971.
David Crosby kampte in de jaren tachtig met een zware drugsverslaving. Neil Young beloofde hem te helpen als hij naar een afkickkliniek zou gaan. Crosby wilde graag weer met Young, Stephen Stills en Graham Nash een album opnemen. Crosby, Stills en Nash hadden in juni 1987 al voorbereidingen getroffen in de studio om aan het album te beginnen, maar Young had nog een aantal optredens als soloartiest gepland, waardoor de opnamesessies en ook de uitgave van het album werden uitgesteld. Young toerde in augustus 1987 door de Verenigde Staten in het kader van zijn soloalbum Life. Het management van Crosby, Stills en Nash gaf aan dat de opnames na de zomer van 1987 zouden beginnen en dat het album aan het einde van het jaar zou worden uitgegeven.[1] Atlantic Records gaf het album uiteindelijk in november 1988 uit. Het kwartet ging niet op tournee(Wikipedia)

Een warm ontvangst kreeg American Dream dus niet door de muziekpers. Desondanks bereikte de plaat de zestiende plaats in de hitlijst en werd het een platina-album. Na American Dream verliet Young de band en gaf hij weer een nieuwe wending aan zijn solocarrière. Het overgebleven drietal toerde zonder de Canadees verder.
Een reactie posten