Zoeken in deze blog

zondag 1 januari 2017

Jan Akkerman,s 70th Birthday Party - Dark Rose (Geb T B.O.Z. 30-11-2016)

    foto Arthur       
Het was een prachtige afsluiting van een toch al mooi muziekjaar 2016 .Bob Dylan won  de Nobelprijs,ik zag twee prachtige optredens van mijn generatiegenoten en all-time favorites Van Morrison en Neil Young .En dan deze avond met Jan Akkerman,s feestje,ook zo,n favoriet die al mijn hele leven zoveel mooie muziek heeft gegeven. Het optreden was een mooi overzicht van Jan,s repertoire met werk van Brainbox,Focus en hoogtepunten van zijn solowerk.


Jan Akkerman & Band - Dark Rose (Geb.T B.O... door  morrisanddylan

 Dark Rose,samen met Down Man een van de hoogtepunten uit het Brainbox  repertoire.
Veel leeftijdgenoten van mij en Jan in de zaal,en natuurlijk verhalen waar ,en wanneer Jan Akkerman zien optreden in het verleden.Mijn eerste J.A optreden moet zijn geweest zijn midden jaren 60 in het voormalige concertgebouw in Vlissingen(het huidige Arsenaal) met The Hunters.Ik meen dat ze samen met Q65 geprogrammeerd stonden.In originele Brainbox heb ik hem nooit in actie gezien ,wel diverse keren met Focus ,en natuurlijk vele malen solo en met zijn eigen band.

    foto Arthur
Een rustpunt in het toch behoorlijk pittige concert was het optreden van dochter Laurie Akkerman..
Mooie stem,de naam Akkerman is natuurlijk een mooi opstapje voor een verdere carriere als zangeres.Maar persoonlijk denk dat ze dat niet nodig heeft,talent genoeg van zich zelf.

     foto Arthur
Een andere bijzondere gast op deze avond was Benjamin Herman,bekend onder van The New Cool Collective.Op sommige momenten een mooi interactie tussen Jan en Benjamin en keyboardspeler Coen Molenaar

   foto Arthur

    Bert Heerink ,voormalig zanger van VandenBerg neemt de vocalen voor zijn rekening.Treed de laatste tijd ook met Jan Akkerman onder de naam My Brainbox.Zorgde ook voor een van de hoogtepunten van de avond met het Akkerman/KazLux nummer Eli, van het gelijknamige album.
Gitarist Ruben Hoeke(zoon van Rob)bewees maar weer een ook een uitsteken gitarist te zijn,mooie bleusy  gitaargeluid tegenover de jazzy licks van Jan Akkerman.

    foto Arthur
 
In de toegift mocht dochter Laura haar niet geringe kunsten nog maar eens vertonen en uiteindlijk werd de avond besloten met het nummer waar het toch eigenlijk allemaal mee begonnen is
Down Man van Brainbox. Een met een beetje nostalgie,maar toch ook weer niet,want Jan Akkerman is voorlopig nog niet uitgespeeld!!!Natuurlijk mag ik ook zijn vaste begeleiders niet vergeten.
Coen Molenaar -Keyboards,David de Marez Oyens -Bass en Marijn van de Berg -Drums


Meer Jan Akkerman:
Puccini,s Cafe
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2014/05/jan-akkerman-puccinis-cafe-randomplay.html

HMH with Gary Moore
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2009/08/gary-moore-akkerman-hmh-amsterdam-29-09.html

Brainbox - Dark Rose
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2013/12/brainbox-dark-rose-summertime.html

Jan Akkerman with Eric Vloeimans
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2012/05/jan-akkerman-eric-vloeimans-gebouw-t.html

Jan Akkerman North Sea Jazz 2007
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2011/07/jan-akkerman-north-sea-jazz-2007.html

Jan Akkerman - Blues for all ages
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2010/02/jan-akkerman-bluesjam-for-all-ages.html
Geen opmerkingen: