zaterdag 15 oktober 2016

BOB DYLANS,S BLONDE ON BLONDE P2 (Live)


Blonde on Blonde, is de zevende plaat van Bob Dylan, een dubbelelpee (vermoedelijk de eerste in de pophistorie), die werd geproduceerd door Bob Johnston en opgenomen in Nashville, Tennessee. Het album verscheen in het voorjaar van 1966. Blonde on Blonde wordt gerekend tot Dylan's beste werk, sommigen beschouwen het als Dylans absolute meesterwerk: op de List of Rolling Stone's 500 Greatest Albums of All Times bezet Blonde on Blonde veelzeggend plaats nummer 9.
Blonde on Blonde steeg in de Verenigde Staten destijds tot nummer negen op de Billboard's Pop Albums chart; in Engeland kwam het album terecht op de derde plaats.
Blonde on Blonde is na Bringing It All Back Home en Highway 61 Revisited, allebei uit 1965, Dylans derde album met dat hoogsttypische dylanachtige rock en roll geluid. Op het album horen sommigen een jazz-achtige invloed doorklinken, hetgeen kan worden toegeschreven aan het stel doorgewinterde studio-muzikanten, die overigens een essentieel aandeel hebben in de sfeer van de twee platen. De veertien meeslepende nummers ovetreffen overwegend de 4 minuten speeltijd. De ballade Sad Eyed Lady Of The Lowlands duurt elf en half minuut, ongebruikelijk lang voor het beat-tijdperk.

Track 6 Stuck inside of mobile with the
memphis blues again

- Bob Dylan Lyrics.
October 23, 1990 The Municipal Coliseum
Charleston West Virginia.
The Grateful Dead speelde de song in hun live shows gedurende de 1980s en de 1990s
Toen
Dylan & the Dead samen tourden in 1987 werd het nummer verschillende malen gespeeld.
Het nummer komt voor in de film Fear and Loathing in Las Vegas, en is vermeld in het boek van Hunter S. Thompson.

Track 7 Leopard-Skin pill-box hat

- Bob Dylan Lyrics.

Een satirisch Dylan gedicht over het modebeeld van de sixties.
Hoedjes in de vorm van een pillendoosje,bekleed met luipaardhuid.
Jacqueline Kennedy Onassis was een van de beroemde dragers van dit wangedrocht.
track 8 Just like a Woman

- Bob Dylan Lyrics.

Dylan schreef deze ballad op Thanksgiving Day 1965 toen hij op toernee was in Kansas City. Naar verluid geinspereerd door een Andy Warhol model, pin up girl Edie Sedgwick,zij staat op een van de foto,s van het origineleBlonde On Blonde album en overleed aan een overdosis drugs in 1971. Het kan echter ook over zijn relatie met Joan Baez gaan
track 9 Most likely you go your way and i"ll go mine

- Bob Dylan Lyrics.
Passariano 1996

Opgenomen in de Columbia Recording Studios in Nashville, Tennessee,met medewerking van lokale muzikanten als Wayne Moss, Charlie McCoy, Kenneth A. Buttrey (Neil Young) Hargus Robbins, Jerry Kennedy, Joe South, Bill Aikins, Henry Strzelecki en Jamie Robertson.
"Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine)" was meestal de opening en de toegift tijdens de Bob Dylan and The Band 1974 Tour. een van deze opnames werd gebruikt als openingstrack voor het live album Before the Flood. Al single werd het geen succes, #66 op de Billboard Hot 100.
track 10 Temporary like Achilles

- Bob Dylan Lyrics


Temporary Like Achilles
" is origineel opgenomen in veel kortere versie met The Band in New York in 1965 met de titel "Medicine Sunday". Dylan was hier niet tevreden over en nam het opnieuw op in Nashville, Tennessee in 1966.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ter info op 10 & 11.04.2009 komt Bob Dylan naar de Heineken Music Hal

arthurfromholland zei

Ik was al op de hoogte,maar alsnog bedankt voor de tip.
Ik ben niet zo,n fan van de Heineken Hal, daarom ga ik deze keer maar eens naar Vorst Nationaal in Brusssel(22maart)
Groetjes
Arthur

Anoniem zei

Ik wist ook al dat hij naar Vorst kwam.

Anoniem zei

22 maart???Op z'n site en op die van Vorst staat 22 april.Je zult U wel afvragen hoe het komt dat ik op dat uur een reactie kan plaatsen?Wel ik zit in een rolstoel,in een instelling,en heb tijd zat.

arthurfromholland zei

Je hebt gelijk,ik heb me een maand vergist,het is 22april.