vrijdag 4 december 2015

Soft Machine - De Piek Vlissingen (3 Dec.2015)


                                foto Arthur ,links John Etheridge ,rechts Theo Travis

45 jaar geleden zag ik de band op het Holland Pop Festival in Rotterdam en dan nu op het podium van De Piek.Eerst nog getwijfeld of ik wel zou gaan(het zou wel eens erg tegen kunnen vallen)zeker toen bleek dat drummer John Marshall wegens ziekte afwezig was.Maar niets van dit alles,de invaller drummer bleek een prima vervanger .Een optreden dat stond als een huis,van de eerste tot de laatste minuut. Erg leuk dat ik daar ook de Zeeuwse muzikant Nick van Raay tegen het lijf liep.Ook hij was 45 jaar geleden aanwezig in Rotterdam dus konden we nog een paar herinerringen ophalen.


                  filmpje Arthur ,in het begin helaas matig geluid.Komt door mijn toestelletje ,zaalgeluid     was prima.

 Soft Machine is een legendarische Britse band die halfweg de jaren ’60 furore maakte in Groot-BrittanniĆ«. De eerste bezetting (1966) bestond uit Kevin Ayers (basgitaar), Robert Wyatt (drums, zang), Daevid Allen (gitaar) en Mike Ratledge (toetsen).

De bezetting van de band veranderde doorheen de jaren voortdurend. Ooit waren ook  Daevid Allen (Gong), Andy Summers (The Police), Robert Wyatt en Kevin Ayers lid.                 filmpje Arthur
Sinds 2004 touren oud-leden John Etheridge, Roy Babbington, John Marshall(deze avond niet aanwezig) en Theo Travis opnieuw samen. Nostalgie is echter niet aan hen besteed. Ze spelen de Soft Machine backcatalogue dus niet klakkeloos na. Ze gaan muzikaal verder waar de eerste incarnatie van Soft Machine ooit eindigde. Mooi was de interaktie tussen gitarist  John Etheridge en sax/flute player  Theo Travis.
Samengevat een topconcert!

                                    John Etheridge
Een reactie posten