zaterdag 27 september 2014

Electric Flag - Drinkin Wine/Over Lovin You (Monterey 1967)

Electric Flag opgericht door  Mike Bloomfield maakte hun debuut op het Monterey Popfestival van 1967.Kort daarvoor had Mike  The Paul Butterfield Blues Band verlaten ,naar zijn zeggen om gitarist Elvin Bishop wat meer ruimte te geven.Maar waarschijnlijk had hij wat  moeite met het leiderschap van Paul Butterfield.Ook  vocalist Nick Gravenites stapte over naar de nieuwe band

                 Drinkin Wine

De eerste bezetting van Electric Flag bestond uit gelouterde muzikanten uit verschillende succesvolle bands. Drummer Buddy Miles deed sessiewerk met Otis Redding en Wilson Pickett, bassist Harvey Brooks speelde met Bob Dylan, Phil Ochs en Judy Collins. Keyboard player Barry Goldberg trad op met Steve Miller en Mitch Ryder, Peter Strazza op tenor saxophone speelde ook met Miller.  Marcus Doubleday  op trompet trad op met The Drifters, Jan and Dean en Bobby Vinton. Herbie Rich op baritonsax was een bekende sessiemuzikant .

                  Over Lovin You

Een veelbelovend begin van wat een grote band zou moeten worden.Het is er niet van gekomen.Drugs,ego,s slecht management begon al snel zijn tol te eisen.Golberg en Bloomfield, ,gezichtbepalend voor de band vertrokken.Buddy Miles probeerde de band nog met andere leden bij elkaar te houden maar had weinig succes.Er kwam nog een album "The Electric Flag" Deze had weinig succes en betekende  min of meer het einde van de band.

Een reactie posten