zaterdag 19 juli 2014

Lademacher,s Innersleeve - Where Are The Girls/Bitter Tears

Tip van een van mijn bloglezers,Lademacher,s Innersleeve.Natuurlijk ben ik bekend met Dany Lademacher,onvergetelijke concerten van Herman & The Wild Romance meegemaakt.Ook in andere formatie,s ,maar dit album is mij op de een of andere manier ontschoten.Onterecht,na verschillende keren beluisteren blijkt dit gewoon een prima album te zijn.

De band bestond uit Cees van der Laarse (bas), Emile den Tex (zang), Harry Hardholt (gitaar), Roger Wollaert (drums), Jaap van der Sluijs (bass), Åke Danielson (keyboards), Ken Spence (saxophone) en Robert Jan Stips (keyboards).

                                         Where Are The Girls

 Na het tegenvallende succes van Innersleeve, componeert Lademacher samen met Emile den Tex het album “Lademacher’s Innersleeve” dat bekroond wordt met een Edison Award.Typische 80 jaren sound,ik hoor veel invloeden van o.a Thin Lizzy.Niet erg ,alleen maar een aanbeveling.


                                         Bitter Tears

 Begin 1986 keerde Lademacher op verzoek van Herman Brood terug bij His Wild Romance. Een jaar later bracht de band het album Yada Yada uit, met de single "Sleepin’ Bird". Het album werd goed ontvangen door de Nederlandse pers. In juni stond Wild Romance op Pinkpop. In 1989 namen ze de coverplaat Hooks op en toerde de band zes weken door Duitsland. Een jaar later verscheen het album Freeze. De plaat werd opgenomen samen met Clarence Clemons, de saxofonist uit de E-Street Band van Bruce Springsteen, en de fameuze tex mex-accordeonist Flaco Jiménez. Het grote succes bleef echter uit, waardoor Brood aankondigde te stoppen met optreden.(Wikipedia)

Een reactie posten