vrijdag 24 juni 2016

Page & Plant - Black Dog

                               Morris

 "Black Dog" is  de opening track van het vierde Led Zeppelin  album(1971).
De song refereert aan een naamloze Labrador Retriever die tijdens de opnames van dit album rondhing bij Headly Grange studios.Ik draag het nummer op aan onze eigen,prachtige"Black Dogs"
Morris en Dylan.

                
Black Dog - Page & Plant  Albuquerque, NM, USA Tingley Coliseum 1995.09.29

 Halverwege de jaren 90 toerde Jimmy Page en Robert Plant met een geweldige band de wereld rond.Het leverde het prachtige live album No Quarter op , en een van de mooiste MTV,S unplugged uitzendingen genaamd Unledded. Ook Nederland werd aangedaan,Ahoy,met groot orkest en koor.

In 2007 maak Robert Plant een verrassende carrieremove. Hij gaat samenwerken met Alison Krauss een Amerikaanse bluegrass-zangeres en -violiste.Dat leverde een paar mooie concerten ,en een prachtig album op."Rising Sand"Ook sommige Led Zeppelin songs werden en een nieuw jasje gestoken ,waaronder natuurlijk ook "Black Dog" .een aparte ,maar toch erg mooie versie.


Black Dog - Robert Plant & Alison Krauss June 10, 2008
WaMu Theater . Madison Square Garden .

En wat een band!o.a T-Bone Burnett,de grote inspirator van dit project,rootscountryrocker Buddy Miller,drumfenomeen Jay Bellrose,snaarvirtuoos Stuart Duncan ,Dennis Crouch op contrabas ,allemaal topmuzikanten uit het roots/country/americana genre.

                                 Dylan
Een reactie posten