Zoeken in deze blog

donderdag 19 maart 2020

Van Morrison Live at Cocoanut Grove Santa Cruz (1 Oct.1978)


The Cocoanut Grove is ontworpen door William H. Weeks, die ook tekende voor Santa Cruz High School en meer dan 100 Mission-style publieke gebouwen in heel California in de periode1892/1936. Weeks’ ontwerpen zijn bestand tegen aardbevingen en ook bekend door hun prachtige klassieke uitstraling.

In het voorjaar van 1978 kwam het 10de album van Van Morrison "Wavelenght"uit.Het was even wennen,niet het gebruikelijke V.M werk maar een meer rockachtig,popgeorienteerd werk,vooral door de inbreng van gitarist Bobby Tench.De bijbehorende toer toonde dan ook een topfitte ,goed bij stem zijnde van Morrison,getuige deze beelden.


Wavelenght

Ook deze keer weer een prima band(zonder blazers!)bestaande uit:Herbie Armstrong(git.)Peter Bardens(key,s)Mickey Feat(bas)Bobby Tench(git)Peter van Hooke dr.)Katie Kissoon(voc.)Anna Peacock(voc.)


Checking it Out

Europa werd in dat jaar(1978) overgeslagen dus ik heb ik de band in deze samenstelling niet zien spelen.Een jaar later zag ik Van in Bilzen(Belgie) en Ahoy,maar Bobby Tench was toen niet meer van de partij en Peter Barnes was vervangen door Pete Wingfield.Er werden nog twee nummers van Wavelenght gespeelt,Kingdom Hall en Wavelenght.


Kingdom Hall

Enkele""oude bekenden"" van van in deze band Herbie Armstrong speelde al samen met Van in het begin van zijn carriere in Belfast.En Peter Bardens speelde mee in "Them"
Bobbie Tench speelde in The Streetwalkers(met die vreemde zanger Roger Chapman)en werkte samen met Jeff Beck,Freddie King,Steve Marriot e.a

Van Morrison live at The Capitol (1979)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2011/02/van-morrison-at-capitol-theatre.html

En Van still going strong!!
Gisteravond 3 Februari gaf hij een concert in zijn geboorteplaats Belfast.Ik kwam de vogende Tweets tegen....

Kevin McAnena
@KevinMcAnena Kevin McAnena
Just out of Van Morrison gig - wow wow wow! He is a man unlike the rest of us. Amazing

@LisaCannonXpose Lisa Cannon
Van the man was brilliant!!! Belfast standing ovation...

@conchobardob conchobardob
Van Morrison did not disappoint, may become born again in light of his performance in his home town! Belfast blown away


Van Morrison live at O2 Dublin 4 Febr.2012

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig Arthur, gelukkig bestaat je weblog nog! Heb genoten van het door jou geplaatste optreden van Van, bedankt! Heb door tijdgebrek i.v.m. mijn verhuizing naar het midden van het land lang niet meer je blog bekeken.

Elsa