maandag 19 oktober 2015

Wild Turkey - Brother

In een ver verleden ,ergens in 1973,zag ik deze band in het voorprogramma van Roxy Music.Het was een van die legendarische nachtconcerten in De Doelen(Rotterdam) die daar toen gegeven werden.Roxy Music was geweldig,stonden nog aan het begin van hun carierre,maar aan deze band heb ik toch ook goede herineringen.De echte doorbraak is er nooit gekomen,waarschijnlijk door de vele bandwisselingen.


Wild Turkey - Brother Live in London, BBC In Concert 1973.
 De bezetting tijden deze opname:Glen Cornick - bass,Gary Pickford Hopkins - vocals, guitar,Jeff Jones - drums, Mick Dyche - slide guitar, guitar,Bernie Marsden - guitar,Steve Gurl - piano, synth

Nadat Glen Cornick uit Jethro Tull was gestapt,formeerde hij de band Wild Turkey in 1971, in eerste instantie met: Graham Williams (guitar), Alan 'Tweke' Lewis (guitar), John "Pugwash" Weathers (ex-Pete Brown & Piblokto!) (drums) en Gary Pickford-Hopkins (ex-Eyes of Blue) op vocals; maar Weathers en Williams verlieten de band al snel om deel uit te maken Graham Bond's Magick, voordat Wild Turkey enig materiaal had opgenomen .Hun vervangers waren Jon Blackmore (guitar en vocals) en Jeff Jones (ex-Man)op (drums).Samen met Cornick, Tweke en Gary namen ze Wild Turkey's eerste album Battle "Hymn" op. In 1972 verving Mick Dyche , Jon Blackmore. Steve Gurl kwam er bij op keyboards en de band nam het tweede album op "Turkey". In 1974 ging Lewis naar de band "Man" en ging Wild Turkey voorlopig verder met een gitarist tot Bernie Marsden bij de band kwam. Kevin Currie verving Jones op drums.Toen echter zanger Gary Pickford-Hopkins de band verliet om samen te gaan werken met Rick Wakeman betekende dat het einde van de band in 1974. 

 
 Glen Cornick

In 1996 kwam de band weer bij elkaar met  Glenn Cornick, Gary Pickford Hopkins en Alan Tweke Lewis Er kwam ook nog een nieuw album uit "The Stealer Of Years ""

Een reactie posten