maandag 12 maart 2012

Martyn Joseph - live at De Wegwijzer (10-3-2012)


Foto Arthur

Weer en zeer aangename verrassing afgelopen zaterdag in het altijd sfeervolle theater De Wegwijzer. Martyn Joseph was deze avond te gast,een singer/songwriter uit Cardiff.Ik had wel eens van hem gehoord,o.a zijn optreden vorig jaar in dit theater had schijnbaar veel indruk gemaakt.Er was niets teveel gezegd,een ras entertainer met prachtige songs en dito gitaarspel.


Twelve Years Old (De Wegwijzer 10-3-2012)


Behalve in zijn zijn eigen land heeft Martyn Forsyth in de US en in Canada een enorme live reputatie opgebouwd.Het is dan ook onbegrijpelijk dat hij hier in Nederland relatief onbekend is.


Cardiff Bay (De Wegwijzer 10-3-2012)

Martyn was in zijn jeugd een zeer talenvol golfer,was een van de jongste winnaars van de Glamorganshire Golf Club Championship en speelde mee British Youths and Amateur Championships in 1980. Toch koos hij voor een muzikale carriere en in 1983 nam hij zijn eerste album op met de toepasselijke titel(I,m Only Beginnin).Er zouden er nog meer dan 30! volgen waaronder zo,n tiental live albums.


Vegas (De Wegwijzer 10-3-2012)

In het begin trad Joseph hoofdzakelijk in de UK op maar in 2000 begon hij ook regelmatig in de U.S en Canada te toeren,stond op de grote Canadese folkfestivals in Vancouver,Edmonton en het Greenbelt festival in de UK.Hij verzorgde het voorprogramma voor artiesten als Marc Cohn, Joan Armatrading, Art Garfunkel, en Suzanne Vega.


Encore (De Wegwijzer 10-3-2012)

Al veel prachtige artiesten in dit theater gezien,teveel om op te noemen, maar deze Martyn Joseph was een van de hoogtepunten.Ik had een muzikale topavond en Martyn Joseph heeft er een fan bij.Dat mijn filmpjes redelijk gelukt zijn is een leuke bijkomstigheid.

Website Martyn Joseph
http://www.martynjoseph.net/

Website De Wegwijzer
http://www.theaterdewegwijzer.nl
Een reactie posten