Zoeken in deze blog

zaterdag 12 november 2011

Gillian Welch & David Rawlings Arenberg Antwerpen 8-11-2011


Een mooiere locatie als de Arenbergschouwburg is er bijna niet denkbaar voor een accoustisch duo als Gillian Welch & David Rawlings.

(Foto Arthur)
Het werd een van de mooiste concerten die ik dit jaar gezien heb,natuurlijk door de prachtige songs van Gillian in combinatie met de zang ,en natuurlijk het schitterende gitaarspel van David Rawlings.Een zeer dankbaar, en op de juiste momenten muisstil publiek maakten de avond compleet. Ik was het eigenlijk niet van plan maar kon het toch niet laten,toch maar een paar nummertjes gefilmpt met mijn fototoestelletje met onderstaand resultaat.(Panasonic Lumix)Down Along The Dixie Line

Dit was een van die concerten die van de eerste tot de laatste minuut bleef boeien.Zelfs die vervelende banjo die maar niet goed te stemmen was mocht de pret niet drukken.ze maakten er een leuke act van.


Six White Horses

Deze avond een mooi een mooi overzicht van het uitgebreide repertoire van het duo,ze hadden het duidelijk naar hun zin.Veel oude bekende nummers ,maar ook veel nieuw werk van hun prachtige laatste album The Harrow & The Harvest.Elvis Presly Blues

Een van de vele hoogtepunten van de avond was het nummer Time The Revelator,zo wie zo al een mooi nummer met en ongelooflijk mooie solopartij van gitarist Dave Rawlings.
Het deed, de in mijn ogen toch ook een begenadigt gitarist als Ad Vanderveen(die enkele stoelen verder naast mij zat) verzuchten,ik denk dat ik mijn gitaar maar eens een poosje in de hoek zet.


"Make Me a Pallet on the Floor" is een blues-jazz-folktraditional.Het gaat terug naar de 19e eeuw en er zijn zeer veel versie,s van in de omloop.Een van de eerste opnames was van Missippi John Hurt, ook onze eigen Zeeuwse Champagne Charlie heeft het op het repertoire staan.David Rawlings speelt op een 1935 Epiphone Olympic gitaar.Hij vertelt hierover"" "It doesn’t have any dead spots or any high spots—which is very, very strange," en "It makes it fun to play lead, because you don’t have to worry where you’re at. It’s not much of a solo instrument, but I can’t really play by myself worth a darn, so it doesn’t make much of a difference."Long Black Veil
De derde toegift van het concert,Gillian en David stappen vanachter de microfoons naar de rand van het podium en zingen onversterkt het prachtige Long Black Veil ,wat we natuurlijk ook kennen in de uitvoering van The Band. Een mooie afsluiter van een prachtig concert.

Dit was de setlist

2 opmerkingen:

vanfan zei

Mooi. Met echte live-opnamen ....!

Anoniem zei

Mooi Arthur, 'k heb genoten!

Elsa