vrijdag 9 augustus 2013

Paul Butterfield Bluesband -Live at Berkeley,California 1Okt.1978

Paul Butterfield Bluesband Reunion Concert at The Greek Theatre

"A Tribal Stomp"

Paul Butterfield-vocals/harmonica,Mike Bloomfield-Guitar,Mark Naftalin-Keyboards,Sam Lay-Drums,Elvin Bishop -Guitar,Roger Troy-bass.

De aankondiging is van Chet Helms ,een legendarisch figuur uit de San Fransisco hippie scene.Hij was de ontdekker van Big brother & The Holding Compagnie met Janis Joplin en organisator van veel concerten.


Born In Chicago

Paul Butterfield (Chicago 17 Dec. 1942 - Hollywood 4 mei 1987) was een Amerikaanse zanger en bluesmuzikant en een van de meest innovatieve mondharmonicaspelers van de Chicago Blues .Butterfield werd geïnspireerd door Muddy Waters Andere muzikanten die zijn stijl hebben beïnvloed waren Little Walter en James Cotton Hij was oprichter van de Paul Butterfield Bluesband


Our Love Is Driftin

Michael Bernard "Mike" Bloomfield (July 28, 1943 – February 15, 1981) Gitarist /Componist.
De in Chicago geboren Bloomfield begint zijn muzikale carrière rond '65, in de groep van Paul Butterfield, waardoor hij enige bekendheid krijgt. Ook is hij te horen op Dylan's 'Highway 61 Revisited'. In '67 verlaat hij de groep om Electric Flag te beginnen, die helaas een kort leven is beschoren. Het volgende project waarbij Bloomfield is betrokken, is het album Supersession, waaraan ook Steve Stills en Al Kooper (voorheen in Blood, Sweat & Tears en Blues Project) meewerken


Shake Your Monymaker

Elvin Bishop (born October 21, 1942) gitarist.
In 1963 ontmoet Elvin harmonicaspeler Paul Butterfield en ze beginnen een band The Paul Butterfield Bluesband.In 1968 gaat Elvin Bishop solo en formeert The Elvin Bishop Group.
Een aantal jaren geleden was ik getuige van een erg mooi concert dat hij gaf in het Arsenaal theater in Vlissingen.En dit jaar stond hij nog op een bluesfestival in Antwerpen.


Get Out My Live Woman

Mark Naftalin speelde van 1965-1968, in the Paul Butterfield BluesBand Na de eerste 4 albums begon hij voor zichzelf en trad op onder de naam Mark Naftalin "Rhythm & Blues Revue" Ook is hij nog steeds aktief bij blues en rock opnamesessies ,solo optredens,producer en als organisator van concerten en fetivals.
Sam Lay (Geb.Birmingham ,Alabama 20 maart 1935 )Lay began begon zijn carriere als drummer van the Original Thunderbirdsdaarna werkt hij met de harmonica player Little Walter .In de 1960s Lay maakte hij platen en trad op met bluesgiganten als Willy Dixon,Howlin Wolf,Eddy Taylor,John Lee Hooker,Junior Wells,Bo Diddly,Magic Sam,Jimmy Rogers,Earl Hooker,Muddy Waters en de Paul Butterfield BluesBand . Bob Dylan , met Lay als drummer, gaf zijn eerste electric-rock concert op het Newport Folk Festival in 1965. Lay speelt ook mee op het Dylan album Highway 61 Revisited .


Paying The Price For Feeling nice

Van bassist Roger"Jerry Roll"Troy is niet veel bekend.Speelde mee ,en trad op met Mike Bloomfield,Nick Graventis,The Electric Flag en de Elvin Bishop Group.

Paul Butterfield Bluesband Live At Newport 1965
Een reactie posten