maandag 2 februari 2015

Texas Tornados - Live at the Gruene Hall,Texas (1992)


Flaco Gimenes - Doug Sahm - Freddy Fender -Augie Meyers

Texas Tornados is een Tejano band. De muziek is een mix van rock, country en verschillende Mexikaanse muziekstijlen.


Who Were You Thinking Of Last Night


Douglas Wayne Sahm (November 6, 1941 – November 18, 1999)samen met Augie Meyers oprichter van het Sir Douglas Quintet(Mendocino)Laredo rose


August "Augie" Meyers (b. 31 May 1940 in San Antonio, Texas) is een Amerikaanse muziekant. Hij is het best bekend als keyboard-player met het Sir Douglas Quintet en the Texas Tornados.Son de San Luis


Leonardo "Flaco" Jiménez (born March 11, 1939) is een Tejano accordionist uit San Antonio, Texas. Jiménez's vader, Santiago Jiménez Sr. was een pioneer in de conjunto musiek.


Only One


Freddy Fender (geboren als Baldemar Huerta) (San Benito, Texas, 4 juni 1937 - Corpus Christi, Texas, 14 oktober 2006) was een Amerikaans tex-mex-, country- en rock-'n-roll-muzikant. Zijn artiestennaam is afgeleid van zijn favoriete merk elektrische gitaar, de Fender.

Hij had in Nederland twee hits in 1975: "Before the next teardrop falls" en "Wasted days and wasted nights". Eerstgenoemde haalde de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

In 1990 kregen Fender en zijn groep Texas Tornados een Grammy Award in de categorie Beste Mexicaans-Amerikaanse artiesten. Hij werd ook geëerd met een ster in de Walk of Fame Europe in Rotterdam. In 2002 onderging hij een levertransplantatie. Vier jaar later overleed hij op 69-jarige leeftijd aan longkanker.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Interessante info en gezellige muziek.

Elsa

gerrit zei

mailbox leegmaken
your e-mail is bouncing