maandag 12 juli 2010

Alison Krauss & Robert Plant Live BBC( 05-06-2008)

Een op het eerste gezicht een wat vreemde combinatie,Led Zeppelin zanger Robert Plant en het Amerikaans bluegrass fenomeen Alison Krauss.Het contact tussen Plant en Krauss werd al een jaar of zeven geleden gelegd, maar ze zongen voor het eerst samen op een tribute-concert ter ere van Leadbelly in 2004. Daarna duurde het nog even voor ze de tijd vonden om samen de studio in te gaan. De productie van Raising Sand is gedaan door T-Bone Burnett, die ook het materiaal koos in samenwerking met Krauss en Plant. De de twee stemmen passen wonderbaarlijk goed bij elkaar ,en uiteraard volgt er dan een bijbehorende tournee.


Gone,Gone,Gone,
Natuurlijk was er een bezoek aan het prachtige BBC programma ,,Later,, met presentator Jools Holland waarvan hier een paar fragmenten.


Rich Woman

En wat een band!o.a T-Bone Burnett,de grote inspirator van dit project,rootscountryrocker Buddy Miller,drumfenomeen Jay Bellrose,snaarvirtuoos Stuart Duncan ,Dennis Crouch op contrabas ,allemaal topmuzikanten uit het roots/country/americana genre.


I,m a Woman Lovin Man


(Foto Blowfish)

Alison Krauss Official Site
http://alisonkrauss.com/
Robert Plant Official Site
http://www.robertplant.com/
T-Bone Burnett Official Site
http://www.tboneburnett.com/bio.html
Buddy & Julie Miller Official Site
http://www.buddyandjulie.com/
Jay Bellerose
http://www.moderndrummer.com/updatefull/200001744/Jay%20Bellerose
Stuart Duncan
http://www.tricopolisrecords.com/dna/duncan/duncan.htm
Dennis Crouch (The Time Jumpers)
http://www.thetimejumpers.com/bio/dennis_crouch
Een reactie posten