maandag 3 mei 2010

Van Morrison Twistin The Night Away/Cold Sweat


Peer 2007(foto Arthur)
Mooie berichten afgelopen week.Van the Man komt eindelijk weer eens deze kant op ,en dan nog wel op een van mijn favoriete festivals Peer wel te verstaan.18 Julie gaat dat gebeuren ,de tickets liggen al klaar.Om er alvast een beetje in te komen gaan we zo,n 20 jaar terug in de tijd.


Op 19 Oktober 1991 gaf Van Morrison een concert in de mooie Victoria Hall -Hanly Staffordshire.Van en de band hadden er zin in ,en er werden een paar verrasende covers gespeeld


Twistin the Night Away (Sam Cooke)

"Twistin' the Night Away" is geschreven en opgenomen door Sam Cooke. De song kwam uit als single in 1962,werd erg populair en scoorde hoog in de Billboard Hot 100 (9) en Billboard's R&B chart (1)
Van speelde het nummer 15 keer live in de periode 1991/1994
Zie Gunter Becker


"Cold Sweat" is een song uitgevoerd door James Brown.,maar let op! geschreven door zijn toenmalige bandleider Alfred "Pee Wee" Ellis. En dezelfde ,,Pee Wee,, kennen we natuurlijk uit de Van Morrison Band waar hij lange tijd deel van uitmaakte.Brown nam het op in Mei 1967.De single "Cold Sweat" op King Records was een nr.1 R&B hit, en haalde een 7e plaats op de Hitparade .Een complete 7 minuten lange versie staat op het James Brown album Cold Sweat.
Van speelde het nummer 24 keer live in de periode 1991/1999
Zie Gunter Becker

Big Hand for the Band!!
Ronny Johnson-Gitaar,Nicky Scott-Bass,Teena Lyle-Vibes,John Miller-Keyboards,Paul Robinson-Drums,Kate St John-Sax,Flute

Big Hand for the Woolhalltapers!!!!
Big Hand for G.(je weet wel wie)

Van Morrison facts(Gunther Becker)
http://ivan.vanomatic.de/


Kate St John
http://www.katestjohn.co.uk/
Een reactie posten