Zoeken in deze blog

donderdag 26 november 2015

Iron Butterfly plays - BallDe band ontstond in 1966 in San Diego en in 1968 kwam hun debuutalbum Heavy uit. De oorspronkelijke leden waren Doug Ingle, Ron Bushy, Jerry Penrod, Darryl DeLoach en Danny Weis. Na hun eerste album verliet iedereen de band, behalve Ingle en Bushy.

Het nummer "In-A-Gadda-Da-Vida" van hun tweede, gelijknamige album, duurt maar liefst 17 minuten. Dit nummer werd een gigantische hit en is eigenlijk ook hun enige hit. Het album dat daarna uitkwam was Ball en was al veel minder succesvol. Dit leidde uiteindelijk tot vele bandwisselingen en in 1971 hield Iron Butterfly ermee op.


The Times of Our Live (Ball)

De band was ook geboekt voor Woodstock, maar ze zaten vast op het vliegveld.Soul Experience (Ball)


Filled With Fear(Ball)


De bezetting tijdens ,,Ball,, zag er als volgt uit:


Doug Ingle (born September 9, 1945 in Omaha, Nebraska, U.S.) was de organist, vocalist en componist van de band .
Ingle kon echter niet op tegen het jarenlang achtereen non stop toeren en raakte zwaar overspannen.Hij verliet in 1971 de band en heeft daarna weinig meer van zich laten horen.Met de latere opnames van de band heeft hij dan ook niets meer te maken .

Erik Keith Brann of Erik Braunn (August 11, 1950 – July 25, 2003),was de gitarist van de band.Tijdens de opnames vanIn-A-Gadda-Da-Vida (1968),was hij 17 jaar oud.
Braunn speelde nog regelmatig mee met Iron Butterfly in verschillende bezettingen ,maar overleed in 2003 aan een hartaanval.

Lee Dorman (born September 15, 1942) is nog steeds de bassist van Iron Butterfly. Hij speelde ook in de band Captain Beyond.

Ron Bushy (born December 23, 1945) is medeoprichter en drummer van de band .
hij is behalve drummer ook schrijver en tekenaar.De meeste platenhoezen van de band zijn van zijn hand.Het meest bekend is hij natuurlijk van zijn lange drumsolo in In Gadda Da Vida

Geen opmerkingen: