maandag 22 maart 2010

An Evening With The Blues Tiel 20-3-2010


Zaterdag op naar Tiel,bluesfestival met een veelbelovend programma dus voldoende aanleiding richting de Betuwe te rijden.Soulsister Caren moest helaas afzeggen(blessure!) maar bluesbrother Willem was wel van de partij.Waren mooi op tijd voor een sightseeing in het sfeervolle? centrum van Tiel.Flipje kwamen we niet tegen, maar ondekten wel een sfeervol restaurantje om de inwendige mens wat te versterken.De(nieuwe) eigenaar ontving ons met open armen ,en toen we weggingen verklaarde hij dat zijn avond niet meer kapot kon.Hadden we in ieder geval al iemand blij gemaakt.
De Agnietenhof is een prachtig theater ,we dachten eerst dat er een VVD/CDA congres was(het publiek) maar het bleek toch dat we hier voor het bluesfestival moesten zijn.
Bugs Henderson & the Shuffle kings waren een mooie warming up ,behoorlijk heavy ,zeker voor een man van zijn leeftijd
Voor het echte spektakel moesten we in de grote zaal zijn
The Holmes Brothers


(foto Willem)

38 jaar spelen deze toch al bejaarde heren samen ,een prachtige mix van gospel/blues/ soul.Ook deze avond een prachtig optreden. Broeder Wendell op gitaar/zang.Broeder Sherman op bass /zang en natuurlijk Popsy Dixon op drums /zang,wat een stem heeft die man!Hoogtepunt van het optreden wat mij betreft het mooie driestemmige Amazing Grace ,kippevel!
De stemming zat er in en we gingen gelijk door met
Jim Byrnes & The Sojouners


(foto Willem)


Had al wel van de man gehoord ,maar dit concert overtrof wel alle verwachtingen.
De aftrap met een mooi Jimmy Reed nummer,daarna een prachtige set met een mix van blues ,gospel en country muziek.Begeleid door een geweldige band met een hoofdrol voor gitarist Paul Pigat en de vocalgroup The Sojouners Op sommige momenten moest ik denken aan Ry Cooder ,want ook Jim neemt je mee in het archief van de amerikaanse rootsmuziek.


(foto Willem)


Hierna nog een klein stukje John Primer en Sherry Williams meegepikt en we sloten de avond af af met een gezellig Zydego bandje.
Samengevat,een lekker blues/gospelavondje zeker de moeite waard ,en we reden de donkere nacht in op weg naar huis(helaas geen Flipje gezien)


Jim Byrnes live at Tractorgrease 2009


The Holmes Brothers join Willie Nelson for a "Opportunity to cry".
Een reactie posten