donderdag 7 januari 2016

Neil Young & The Blue Notes 1988-04--23

 The Agora Ballroom ,Cleveland,Ohio,USA

AIN,T SIGIN FOR PEPSI,AIN,T SINGIN FOR COKE,DON,T SING FOR NOBODY,MAKE ME LOOK LILE A JOKE!

Neil:Tijdens een toer met crazy Horse verveelde ik me een beetje.Ik begon te werken aan een afzonderlijke set als overgang tussen de akoestische en de electrische set.Mike Bloomfield had me  al eens gevraagd om eens blues te zingen en te spelen.Hij dacht dat me wel zou liggen.En hoe meer ik het probeerde,hoe beter het me beviel.


Twilight

Het beviel zo goed dat Neil een aantal passende muzikanten bij elkaar zocht en met deze"Big Band"een twintigtal optredens verzorgde in de kleinere clubs aan de Amerikaanse westkust.Het eerste optreden had plaats in een klein Mexicaans restaurant in Montebello.Los Angeles


Live in the City

Neil Young ,gekleed als een BluesBrother (hij heeft ook wel wat weg van Michael Jackson ,alleen danst hij wat minder)voerde de band aan,die alleen als "The Bluenotes"aangekondigt werden.Op de affiches en de tickets stond geen enkele Neil Young verwijzing.


This Note For You

Tijdens het optreden werd Neil Young door saxsofonist Steve Lawrence voorgesteld als Shakey Deal en zijn band. The Blue Notes bestonden uit Chad Cromwell,Rick Rosas,Frank Sampredo,Steve Lawrence,Ben Keith,Larry Cragg,Claude Cailett,John Fumo,en Tom Brady.


Ten Men Working

Neil:Het is echt niet mijn bedoeling om telkens met iets anders uit te pakken.Het gebeurt gewoon spontaan!Dit hele Rythm & Blues gebeuren is gegroeid uit dat half uurtje bluesspelen tijden die optredens.Je moet daar niet te veel over nadenken,misschien ben ik wel een gefrusteerd acteur die alsmaar verschillende rollen wil spelen.


Don,t Take You,re Love Away From Me

Het grote TheBluenotes,s tournee werd in augustus met drie optredens in Hawai afgerond.Daar kreeg de groep een award voor de beste bluesband.
Teddy Pendergrass (zanger van de begin jaren 70 succesvolle Philly Sound groep Harold Melvin & The Bluenotes)had omwille van het gebruik van de groepsnaam intussen een proces tegen tegen Neil Young aangespannen en gewonnen.Noodgedwongen herdoopte hij zijn groep in Ten Men Working en maakte onder deze naam nog een mini toer door California. Het werd trouwens toch tijd voor weer iets anders ,er stond een nieuw C,S,N& Y album op stapel(American Dream)

(Bron Neil Young Herman Verbeke Lucien van Diggelen)


Een reactie posten