Zoeken in deze blog

dinsdag 26 januari 2010

Dave,Neil & Bruce Benefiet 'Hope For Haïti Now'

Vrijdag 22 januari was wereldwijd een twee uur durende uitzending te zien met muzikale optredens van meer dan honderd megasterren om geld bijeen te brengen voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. De show 'Hope For Haiti Now: A Global Benefit For Earthquake Relief' werdt gepresenteerd door acteur George Clooney vanuit Los Angeles en door rapper Wyclef Jean vanuit New York.


Folk rockers Dave Matthews en Neil Young samen met een prachtig Hank Williams nummer "Alone And Forsaken" Neil tweede stem,heel bijzonder!


Bruce Springsteen (Whe Shall Overcome)
We shall overcome is een onmiskenbare protestsong en maakt deel uit van de protestliederen, meestal gezongen door Afro-Amerikanen in het kader van hun emancipatie en de strijd voor gelijkheid van blank en zwart in de Verenigde Staten.

Op 20 augustus 1963 zong Mahalia Jackson tijdens een vreedzame massademonstratie bij het Lincoln Memorial in Washington ten overstaan van een menigte van meer dan 200.000 mensen, deze beroemde gospelsong. Daarmee heeft zij zeker een grote bijdrage geleverd in de strijd voor de emancipatie van de Afro-Amerikanen, hand in hand met grootheden als dominee Martin Luther King, lid van dezelfde Baptistenkerk als waarvan zij zelf lid was.

In zijn tour met The Seeger Sessions Band, bracht Bruce Springsteen het lied. Opnames hiervan staan ook op de CD Live in Dublin

Geen opmerkingen: