Zoeken in deze blog

zondag 6 december 2009

Grateful Dead Live in Tivoli Kopenhagen(17-4-1972)


De Grateful Dead was een Amerikaanse rock, folk en country-band die actief was in de periode 1965-1995. Gedurende haar bestaan kende de band een opmerkelijk stabiele bezetting; alleen op toetsen zijn er wisselingen geweest. Leadgitarist Jerry Garcia fungeerde voor de buitenwereld als boegbeeld van de groep.


Truckin
De oorspronkel leden van de band waren
Jerry Garcia (gitaar en zang)Bob Weir (gitaar en zang)Phil Lesh (basgitaar en zang)
Bill Kreutzmann (drums) Ron "Pigpen" McKernan (toetsen, zang, harmonica en percussie)
Ron "Pigpen" McKernan (toetsen, zang, harmonica en percussie)
en ik denk dat op deze opnames Tom Constanten de tweede toetsenist is

Its hurt me Too
Ronald C. "Pigpen" McKernan (September 8, 1945 – March 8, 1973) was een van de oprichters van the Grateful Dead. Zijn muzikale bijdragen bestonden uit zang Hammond organ, harmonica, percussion, en soms guitar. Hij overleed op 27jarige leeftijd.


Ramblin on Rose
Jerome John (Jerry) Garcia (San Francisco, 1 augustus 1942 – Forest Knolls, 9 augustus 1995) was een Amerikaans muzikant die voornamelijk bekend geworden is als zanger en gitarist van Grateful Dead.


El paso
Bob Weir ( Robert Hall Weir, October 16, 1947) i American singer, songwriter, en gitarist, ook een van de oprichters van Grateful Dead.

Phillip Chapman Lesh ( March 15, 1940 in Berkeley, California) oprichter van de Grateful Dead en de vaste bassist van de band.

Bill Kreutzmann( May 7, 1946 in Palo Alto, California) oprichter en vaste drummer van de bandWebsite Grateful Dead
http://www.dead.net/

Geen opmerkingen: