Zoeken in deze blog

woensdag 5 augustus 2009

Gene Clark live at The Ritz 1985?

Harold Eugene Clark (Tipton (Missouri), 17 november 1944 - Sherman Oaks (Californië), 24 mei 1991) was een Amerikaans singer/songwriter en medeoprichter van The Byrds.
Enkele weken geleden zijn oude Byrd maatje Roger McGuin nog aan het werk gezien in Peer.
Ook David Crosby en Chris Hillman komen we nog regelmatig tegen op de diverse podia.
Gene had minder geluk,op 24 mei 1991, stierf Gene Clark, na lange tijd door gezondheidsproblemen, deels veroorzaakt door drank en drugs, geplaagd te zijn geweest.
Clark schreef in de begintijd vele songs voor The Byrds, waaronder "Feel a Whole lot Better", "Set You Free This Time", "Here Without You" en "Eight Miles High".
Nadat hij uit de band was gestapt maakte hij enkele prachtige solo albums waaronder de cult-countryrock-klassieker "The Fantastic Expedition of Dillard & Clark" (1968) op met Doug Dillard (banjo) en een band met o.a. Byrds-leden Chris Hillman en Michael Clarke.
Nog steeds een absolute topper in mijn verzameling.Er is niet zoveel van Gene Clark optredens te vinden,maar onlangs kwam ik deze film tegen.Geen topkwaliteit,in het begin wat haperingen en het geluid is ook niet top.Volgen mij staat hij voor een halflege zaal te spelen,maar het optreden opzich is prima.Over de band is geen informatie te vinden,alleen de gitarist word genoemd(Paul Mullin?)
Ook het jaar van optreden is twijfelachtig(1985) in dat jaar trad hij regelmatig op met the Firebirds en dat was toch een andere band dan we hier zien,dus zullen we het maar op een gelegenheidsband houden.(wel goed op elkaar ingespeeld)
In datzelfde jaar(1985) werd er nog wel opgetreden onder de naam Tribute to the Byrds Band met Gene Clark,Michael Clark,Blondie Chaplin,Rick Roberts,Rick Danko,Richard Manuel,John York en Greg Harris.

Setlist
1 Fair and tender ladys
2 Tried so hard
3 Silver raven
4 She darked the sun
5 Promisend land
6 Train leaves here this morning
7 Rodeo rider
8 Kansas city southers
9 Full cirkle
10 The rain song
11 The mercury blues
12 Mr Tambourine man


http://www.dimeadozen.org/torrents-details.php?id=240179
Voor meer informatie over dit optreden houd ik me zeer aanbevolen.

Arthur.

1 opmerking:

Romuald zei

Ik heb een audioversie van dit concert. Het is gedateerd als 'late 1984'.
Bijhorende line-up was volgens het infofile dat erbij zit :
Gene Clark
Michael Clarke
Matt Andes
Peter Oliva
Mike Hardwick

Geen vermelding van de mysterieuze Paul dus ...