woensdag 2 september 2009

Freddie White Mill Theatre Dublin 13 Juni 2009

Freddy White is een Ierse zanger en gitarist. Hij is geboren in Cobh, County Cork, Ierland. Hij was één van de oprichters van Scullion. Later formeerde hij The Fake één van de Ierse bands van het eind van de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Toen kwam de Freddie White Band, samen met Eric Clapton. Hij maakte ook een toer met Clannad en produceerde een aantal albums.The torture never stops(Zappa)

Ik heb het genoegen gehad deze symphatieke Ier enkele malen te zien optreden(natuurlijk in de Wegwijzer) en het was telkens zeer de moeite waard.
Verassende covers van o.a Tom Waits,Guy Clark,Frank Zappa(The torture never stops,hartverscheurend!)John Hiatt Randy Newman en zelfs Abba .En...je kan na het concert ook nog gezellig een biertje met Freddie drinken,wat ik natuurlijk gedaan heb.Martha Tom Waits

Freddie populariteit in Ierland duurt al jaren en daar is één goede reden voor: Hij blijft nieuw werk afleveren! Hij heeft al negen albums op zijn naam; en allemaal zijn ze positief door de pers ontvangen. Het zijn de live performances die de meeste indruk maken. Hij kan rocken, hartverscheurende ballads spelen en jazz croonen, zonder zijn eigen sound te verliezen.


Gypsy Moth


Huggin and Chalking


Po-Jama People(Zappa).


Walking Stick


The Boys talk Tough


Cry Love(John Hiatt)

Als alles meezit komt Freddie volgend voorjaar weer naar Nederland.
Ben je in de gelegenheid zou ik zeker gaan kijken,zeer aanbevolen door Arthur.

Freddie White Webside
http://www.freddiewhite.com/home.html
Een reactie posten