maandag 11 mei 2009

Bluesfestival Kwadendamme 8 & 9 mei 2009

Zwaar weekend voor Arthur,het jaarlijkse bluesfestival in het naburige dorp Kwadendamme.
Donderdag was de aftrap in het plaatselijke cafe ,maar het leek me verstandig dit maar over te slaan. Dus vrijdagavond op de fiets naar Kwadendamme....
Het programma van Vrijdag bestond uit
Bas Paardekoper& the Bleu Crue
Lekker bandje , veelbelovend gitarist


Tia and the Patient Wolves(Fr) & special guest Keith Dunn(film Rene)
De eerste verassing van de avond ,niet heel bijzonder, maar door haar aparte presentatie het kijken en luisteren meer dan waard.
..
Nine Below Zero(Stormy Monday) Film Rene
Veel mensen waren voor deze band gekomen Twee ex begeleiders van Rory Gallagher maken deel uit van deze band.Persoonlijk(maar wie ben ik) vond ik het niet zo,n goeie keus,te veel pop te weinig blues.Dit was eigenlijk het enige ,,bluesnummer,,

(foto Willem)
De afsluiter was de franse groep Big Dez ,Goeie band niets meer en niets minder.
Zo de stemming (en het bier) zit erin ,de fiets gepakt weer naar huis en alvast voorbereiden op de volgende dag....


Heerlijk uitgeslapen en we gaan weer op weg naar Bluesdorp Kwadendamme
In de buurt van het dorp gekomen hoor je al de basstonen,ze zijn al begonnen,klinkt goed.

(foto Willem)
BooBoo Davis was de eerste band van de zaterdag.Begeleid door de prachtige slidegitaar van Jan Mittendorp en Jan Gerritse op zijn 60 jaar oude drumstel speelde hij een prachtige set.De toon was gezet ,het zou een mooie dag worden.

(foto Willem)
Na veteraan BooBooDavis was het tijd voor de jeugd. Coup de Grace(voorheen The Strikes)
nam bezit van het podium Gitarist Sjors Nederlof stal de show met zijn schitterende gitaarwerk,zeer van genoten.
Tussen de optredens op het grote podium even uitblazen buiten bij de Juke Joint stage
Een voorzichtig zonnetje en de muziek van Rag Mama Rag
Dit Britse echtpaar Ashley en Deborah Dow zag ik een paar weken geleden al bezig op het bluesfestival van Cuyck(zie mijn weblog,festivals)
Ze spelen een mengeling van Missippi Blues,Ragtime,vroege Country en ik mag ze heel graag horen.(foto Arthur)


James Harman Band feat.Gene Taylor (film Rene)
James speelde al samen metRod Piazza, ook Henry Vestine, Bob Hite en Alan Wilson van Canned Heat. Hij fungeerde als frontman van The Icehouse Blues Band en was lid van the Blasters
Gene Taylor werkte op 16jarige leeftijd al met Big Joe Turner en T-Bone Walker, was lid van the Blasters en The Fabulous Thunderbirds.
Deze ervaren mannen met een prima begeleidings band verzorgden een prachtig optreden.

De Seatsniffers waren de volgende act en aangezien ik deze uitstekende band al verschillende malen aan het werk heb gezien was het even tijd voor een "short break" even naar huis om o.a de honden uit te laten.(toch wel makkelijk zo,n festival naast de deur)
Net op tijd voor de tweede set van Carolyn Wonderland op de Juke Joint stage.Ik had deze dame vorig jaar ontdekt (zie mij weblog ladys) en was dan ook erg benieuwd naar haar optreden.Zij stelde me niet teleur ,goeie stem ,prachtig gitaarwerk en zeer origineel.Voor mij een van de hoogtepunten van het festival!Zou op het groter podium zeker niet mistaan hebben.Mischien volgend jaar?(foto Arthur)


(foto Willem)
Weer een oude bekende , Reba Russell en haar band,vorig jaar al een keer gezien op een minipodiumpje,nu in Kwadendamme.Prachtshow met een hoofdrol voor slide gitarist Josh Roberts(rechts)De stemming komt erin,de beentjes van de vloer
Natuurlijk is zo.n festival ook een sociaal gebeurenJe komt veel oude bekenden tegen ,je maakt nieuwe vrienden,kortom erg gezelig allemaal.


Tijd voor Eddy,,TheChief,, Clearwater. 74 jaar en al een zware hartoperatie achter de rug,het is hem allemaal niet aan te zien.Begeleid door The Juke Joints zette hij een prima show neer met zeker ook een hoofdrol voor Juke Joint harmonicaspeler Sonny Boy.(Film Rene)


En dan de afsluiter van het festival Eamon Mccormack(Eddy Samuel)
Hij speelde met o.a RoryGallagher, JohnnyWinter ,Walter Trout en Jan Akkerman
Ik had hem een paar weken geleden al bezig gezien op het bluesfestival in Cuyck,was toen al behoorlijk onder de indruk.Zeer energieke set en hij zette de tent behoorlijk op zijn kop.
Een prima afluiter van een paar prachtige dagen.

En dan is het opeens afgelopen,
Organisator Peter Kempe bedankt het publiek,maar wij moeten natuurlijk hem en de vele vrijwillegers bedanken die dit prachtige festival mogelijk maken.Bij deze!!!

Ik neem afscheid van mijn vele muziekvrienden en vriendinnen,sommigen tot volgend jaar,andere tot het volgende concert en fiets de donkere nacht in,het waren mooie dagen......

De mooie filmpjes zijn van Rene uit Beemster,hij heeft er nog veel meer ,kijk maar eens op:

http://www.youtube.com/vtwin666
Een reactie posten