Zoeken in deze blog

zaterdag 11 april 2009

The Nimmo Brothers (Live in Goes 10-4-2009)

De Schotse broers Alan en Steve Nimmo zijn veelgevraagd in het Europese bluescircuit. En dat is niet ten onrechte want de broers behoren tot de beste live acts die te vinden zijn in Groot-Brittannië en het vaste land van Europa. The Nimmo Brothers bestaan al zo’n 14 jaar en hebben inmiddels 5 studio albums en één live album uitgebracht.

(foto Arthur)

Ill be back someday

Vrijdagavond hadden de organisatoren deze mannen weten te strikken voor de bluesavond die eens in de drie maanden plaatsvind . Het was zoal gewoonlijk weer een prima keuze. Het was een muzikale topavond. Arthur en al die andere bluesliefhebbers hadden het dan ook prima naar zijn zin.

(foto Arthur)

Long way from everything

Vanaf de eerste tot de laatste noot bewezen The Nimmo Brothers vrijdagavond inderdaad tot de betere Europese bluesrockformaties te behoren. De broers zijn geweldige gitaristen die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Afwisselend spelen Alan en Steve solo en ritmegitaar met een geweldige energie en ook met een flinke dosis humor.

(foto Arthur)

So many roads

Gitarist Stevie Nimmo heeft zijn inspiratie vooral uit de Chicago school en Peter Green’s Fleetwood Mac, broer Alan Nimmo heeft veel naar de vroegere Paul Kossof (The Free) geluisterd. Tijdens hun optredens wordt gepoogd een brug te slaan tussen de Amerikaanse rootsmuziek en de Britse blues. Zonder blozen wordt er geslalomd tussen Stevie Ray Vaughn, B.B.King en Peter Green. Ook vocaal kunnen deze broers heel wat bluesvarianten aan. Met hun typisch “Glasgow’s No Fear No Messing” en nooit aflatende energie, zit hun optredens boordevol passie en emotie,recht uit het hart van Glasgow tot in de ziel van het publiek.(bron Bluesrockpagina.nl)

(foto Arthur)

Flatbroke

The Nimmo Brothers wonnen de British Blues Connection Awards voor beste U.K.album en beste band, stonden op de gerenommeerde bluesfestivals en in volle clubs. In 2008 kwam hun zesde album uit 'Pickin’Up The Pieces'. De sound op deze schijf is zwaarder en nog meer gitaar-georiënteerd dan die van de vorige albums.

(foto Arthur)

If i could see trough your eyes
The Nimmo Brothers zijn:
Alan Nimmo: gitaar en zang
Steve Nimmo: gitaar en zang
Mat Beable: basgitaar
Dave Raeburn: drums

(foto Willem)

Help me

http://www.myspace.com/thenimmobrothers

Geen opmerkingen: