Zoeken in deze blog

maandag 2 maart 2009

OHNE FILTER (1)

Ohne Filter is een muziekprogramma van de SWF met internationale Pop en Rock en Bluesbands.Het programa duurt ongeveer 45 minuten .In tegenstelling met „Rockpalast“ (WDR),werd hier gekozen voor kleinere opname lokaties. In 1983 begon men met uitzenden en werd binnen korte tijd een van de populairste muziekprogramma,s van Duitsland Er zijn ongeveer 300 afleveringen gemaakt,hier een paar hoogtepunten..


Move it Up
Curtis Mayfield
(Chicago (Illinois), 3 juni 1942 - Roswell (Georgia), 26 december 1999) was een Amerikaans soul- en funkzanger, -liedschrijver en -gitarist. Zijn muziek werd gekenmerkt door symfonische soul met een hoge tenorstem, en was van grote invloed op de Chicago soul en hiphop. Hij was één van de eerste artiesten die in zijn muziek aandacht gaf aan de rassenproblematiek en de burgerrechtenbeweging. Curtis Mayfield is vooral bekend met de soundtrack van de blaxploitationfilm Superfly.


I,m torn Down
Norman Jeffrey (Jeff) Healey
(Toronto, 25 maart 1966 – aldaar, 2 maart 2008) was een Canadese blues- en jazzgitarist en -zanger. De blinde muzikant kreeg met zijn Jeff Healey Band aan het einde van de jaren tachtig internationale faam met het debuutalbum See The Light.

Healey werd op éénjarige leeftijd blind door een retinoblastoom; een tumor in het oog. Zijn ogen moesten geamputeerd worden. Dit weerhield hem er niet van om gitaar te leren spelen. Hij viel daarbij op door een unieke speelstijl: hij speelde meestal zittend op een stoel met zijn gitaar plat op de schoot.A Celtic Medley
Béla Fleck (New York, 10 juli 1958) is een Amerikaans banjospeler, componist, arrangeur en bandleider. Hij is vooral bekend van zijn werk met zijn in 1988 gevormde band Béla Fleck and the Flecktones, dat hij zelf beschrijft als een mengsel van akoestische en elektronische muziek geworteld in folk, bluegrass, funk en jazz In 1988 werd Fleck ook voor het eerst genomineerd voor een Grammy Award en sindsdien heeft hij verscheidene van deze awards gewonnen, onder andere met de Flecktones in 1996 en 2000.


Frosty
Albert Collins (1 oktober 193224 november 1993) was een bluesgitarist en -zanger. Zijn zeer herkenbare gitaargeluid, de zogenaamde cool sound leverde hem niet minder dan drie bijnamen op: The Iceman, The Master of the Telecaster en The Razorblade.

Michael John "Duke" Robillard (geb. October 4, 1948 in Woonsocket, Rhode Island) is een Amerikaanse blues muzikant Medeoprichter van
Roomful of Blues samen met pianist Al Copley in 1967. Was ook lid The Fabulous Thunderbirds met Kim Wilson, als vervanger van Jimmie Vaughan.Pint of Lotion
Christopher Becker Whitley (August 31, 1960 – November 20, 2005) was een Amerikaanse singer, songwriter en gitarist.
Whitley begon zijn carrière als blues-artiest, evolueerde naar rock en keerde weer terug in het schemergebied ergens tussen roots, blues en rock. Kenmerkend was zijn vaak donkere bluesy rock met slide-gitaar, maar hij flirtte bijvoorbeeld ook wel eens met grunge-muziek.

Geen opmerkingen: