Zoeken in deze blog

zondag 29 maart 2009

BLUES ALIVE Cuijk 28-3-2009

Een verassing in de mailbox afgelopen week.Je hebt een vrijkaartje gewonnen voor het bluesfestival Blues Alive in Cuijk! waar? In Cuijk! Dat is zo,n 200 km rijden vanaf mijn woonplaats ,maar ja als je A zegt moet je ook B zeggen dus zaterdagavond vol goede moed vertrokken naar Cuijk !(of all places) En ik moet zeggen ,het was de moeite meer dan waard.

Bryan Lee & The Blues Power Band (USA)
Een sterke opener,niet echt spectaculair,zeer strakke begeleidingband.

Bradley,s Circus (NL)

De eerst echte verassing verassing van de avond!Twee mooie frontvrouwen,een zang/gitaar,de ander harmonica.Kunnen zo op de festivals van b.v Ospel,Peer of Kwadendamme terecht,succes verzekerd!


SUGAR BLUE BAND (USA)Suger Blue speelde mee op Albums van The Rolling Stones (ik weet niet welke)
Deze avond Funky Blues van de bovenste plank,geweldige begeleiders.Prima set!

RAG MAMA RAG (UK)

Tweede verassing van de avond Dit echtpaar gaat echt terug naar de roots van de Blues .Skip James ,Rev.Gary Davis Miss.John Hurt,Robert Johnson,alles passeert de reveu.dit is precies in Arthur,s Straatje.Zeer van genoten!

THE WATCHMAN BLUES TRIO (NL)Als vaste bezoeker van De Wegwijzer natuurlijk bekend met de muziek van Ad van Meurs en zijn vriendenHeerlijkle rustige muziek met een hoofdrol voor gitarist Stephan Jankowski.

CHICK ROGERS & THE SOUTHSIDE BLUESREVUE(USA/NL)


Pikte nog net de laatste twee nummers mee van deze prima zangeres.Vleugje Aretha Franklin ,maar ik geloof nietdat ik veel gemist hebt(je kan tenslotte niet alles zien op zo,n avond)

JOE LOUIS WALKER BAND (USA0Terecht de hoofdact van de avond Geweldige gitarist en showman,begeleid door een prima band.Tweede gitarist Linwood Taylor doet niet veel onder voor zijn baas en die twee vochten prachtige gitaarduels uit. Arthur ging uit zijn dak!


EAMONN MCCORMACK (IRL.)


Tijd om op stappen,maar wie speelt daar in de foyer? Die man ken ik dat moet Samuel Eddy zijn! Speelde jaren geleden al alle Bluesfestivals plat en is nog niks veranderd !Op het moment dat ik langloop spring hij tussen het publiek,klimt op de tafels en doet zijn gig.Toch nog maar even blijven dan,het is een mooie afsluiter van een prima avond

Dan de donkere avond in op weg naar huis ,natuurlijk de verkeerde afslag genomen zodat de reis nog wat langer duurt .Maar met Johnny Cash in de speler en de wetenschap dat nederland met 3-0 van schotland gewonnen heeft maakt het allemaal wat dragelijker

FOTO,S Arthur

Met dank aan RootsTime voor de Ticket
http://www.rootstime.be/

Geen opmerkingen: