donderdag 12 maart 2009

BBC FOUR SESSIONS

Live at St Luke,s Church LondonKD LANG Halleluja (Cohen)
k.d. lang (Kathryn Dawn Lang) (Consort, 2 november 1961) is een Canadese zangeres en songwriter die werd geboren in de deelstaat Alberta. Ze werd geboren als Kathryn Dawn Lang maar schrijft haar naam al jaren met kleine letters. Al jong was lang geïnteresseerd in countrymuziek, vooral in muziek van Patsy Cline. Begin jaren 80 tourde ze met de band de Reclines door Canada om vervolgens soloalbums te gaan maken, bijgestaan door gitarist en songwriter Ben Mink.


Gillian Welch & David Rawlings Elvis Presley Blues

Gillian Welch en haar partner/producer David Rawlings maken een mix van folk, country en alternative muziek dat het publiek in een soort trance brengt .


India Arie The Creator has a Masterplan (Pharaoh Saunders)
India.Arie, geboren als India Arie Simpson (Denver (Colorado), 3 oktober 1975) is een Afro-Amerikaanse neo-soul- en R&B-zangeres, tekstschrijfster en gitariste.


Ray La Montagne Be Here Now
Ray Charles LaMontagne (New Hampshire, 1974) is een Amerikaanse folksinger-songwriter. Op dit moment woont hij in Wilton, Maine. Na het horen van een liedje van Stephen Stills besloot hij zijn baan in een schoenenfabriek te beëindigen en een muziekcarrière na te volgen. Tot nu toe heeft hij drie albums uitgebracht, “Trouble” (2004), “Till the Sun Turns Black” (2006) en “Gossip in the Grain” (2008). Ray Lamontagne staat vooral bekend om zijn zachte en hese stem. Hij heeft een aantal awards gewonnen voor zijn muziek en treedt vaak op voor goede doelen.
Een reactie posten