zondag 18 januari 2009

CROSSROADS GUITARFESTIVAL 2004/2007 (1)

Het Crossroads Guitar Festival is een music festival en benefit concert voor het eerst gehouden in 2004 en later nog een keer in 2007. Het festival is een benefite voor Eric Clapton's Crossroads Centre in Antigua.


Sonny Landreth
Sonny Landreth (geb. 1February ) is een Amerikaanse blues muzikant uit zuidwest Louisiana vooral bekend als uitmuntend slide guitar speler. Geboren in in Canton, Mississippi, vertrok de familie Landreth al spoedig naar Jackson, Mississippi daarna naar Lafayette, Louisiana. Als Sonny niet aan het toeren is woont hij tegenwoordig in Breaux Bridge, Louisiana.


Doyle Bramlett

Doyle Bramhall II is geboren in Dallas, Texas op 24 December 1968 maar groeide op in Austin. Zijn vader, drummer Doyle Bramhall, is een Texaanse musiek legende bekend door zijn werk Lightning Hopkins, Stevie Ray Vaughan en Jimmie Vaughan in de 1960s en 1970s.

Op16 jarige leeftijd toerde Doyle Bramhall II al met Jimmy Vaughan’s band, The Fabulous Thunderbirds, als tweede gitarist.Kort daarna formeerde hij de band The Arc Angels met Charlie Sexton.Jeff Beck & Tal Wilkenfield
Jeff Beck (Wallington (Surrey, Engeland), 24 juni 1944) is een rockgitarist die in diverse invloedrijke bands speelde in de jaren '60 en jaren '70.

Tal Wilkenfeld (geb. Sydney, Australia, ca. 1986) is een Australische bass gitariste die al vele grote Rock en Jazz artiesten begeleid heeft. In de Bass Player werd Tal gekozen als "The Year's Most Exciting New Player" voor 2008. Tal had na drie jaar oefenen het bassen al onder de knie en werd professioneel bassist .Daarnaast is ze ook nog bandleider van het Tal Wilkenfeld Trio, met Wayne Krantz op gitaar enKeith Carlock op drums.


Santana & Clapton
Devadip Carlos Santana (Autlan de Navarro, 20 juli 1947) is een Mexicaanse gitarist. Hij werd beroemd met Santana, de band die zijn achternaam draagt en al succesvol is sinds het eind van de jaren zestig. De band viel op door de mix van Latijns-Amerikaanse instrumenten met het gitaarspel van Carlos Santana.
Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmu

Robert Cray

Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.

Hij was een van de artiesten, zoals ook Stevie Ray Vaughan en George Thorogood, die een breder publiek bereikten op de radio met het spelen van vernieuwende gitaarblues en schrijven van liedjes in de jaren 80.

Larry Carlton
Larry Carlton (Geb.2 Maart 1948) is een Amerikaans jazz fusion, pop, en rock gitarist /zanger.Zijn carriere omvat zowel solo optredens en opnames als sessie muzikant bij vele bekende bands . Carlton won drie Grammys voor zijn optredens en composities,inclusief voor de muziek van de bekende TVserie "Hill Street Blues" (1981).

Een reactie posten