donderdag 2 oktober 2008

OLD GREY WISHTLE TESTPatty Smith Because the Night

Patricia Lee (Patti) Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse rockzangeres en dichteres. Zij wordt wel beschouwd als een voorloper van de punkbeweging, maar is in feite meer verwant aan artiesten als The Velvet Underground en Bob Dylan. De arrangementen van haar nummers zijn vaak vrij complex en er komen ook lange improvisaties voor.

Haar teksten gaan over de liefde, ook de lesbische liefde (Gloria, Redondo Beach), en over heroïne (Dancing Barefoot)


Lynyrd Skynyrd Sweet home Alabama

Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rock band, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren '70 bekendheid onder het leiderschap van zanger, songwriter Ronnie Van Zant tot hij, en nog andere bandleden, stierven in een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

De band was genoemd naar Leonard Skinner, een leerkracht lichamelijke opvoeding, die sommige van de band leden hadden op de Robert E. Lee High School in . Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichde Southern Rock bands, alhoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werden ze in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. Hun unieke 'triple-lead guitar' zorgden ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. De bandleden waren zanger Ronnie Van Zant, gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, bassist Leon Wilkeson, keyboard speler Billy Powell, en drummers Bob Burns en Artimus Pyle.Rory Gallagher Walk on hot Coals
(Ballyshannon, 2 maart 1948Londen, 14 juni 1995) was een Iers bluesgitarist.

In juni 1995 overleed op 47 jarige leeftijd meester-gitarist en blueslegende Rory Gallagher. Na een aanvankelijk gelukte levertransplantatie werd een longontsteking hem fataal.
De Ier werd vooral beroemd door zijn live optredens, zijn ‘Live in Europe’ album geldt als een standaardwerk. Zo wild en expressief als Gallagher zich op het podium liet zien, zo stil en teruggetrokken was hij privé. Ooit werd hij door The Rolling Stones gevraagd Mick Taylor te vervangen als gitarist, hij bedankte. Eric Clapton, Slash, The Edge en John Lennon verklaarden zich fan van Gallagher.Supertramp is een Britse symfonische rockgroep, met een door Wurlitzer piano en saxofoon gedomineerd geluid. De band wordt in 1969 opgericht door Rick Davies (zang en toetsinstrumenten) en de latere King Crimson-tekstschrijver Richard Palmer-James (zang en gitaar). Belangrijkste andere groepslid is Roger Hodgson (zang, gitaar en toetsinstrumenten), die tot 1983 deel uitmaakt van de groep


XTC was een New Wave band uit Swindon, England, actief vanaf 1976 tot 2005. Hun grootste hits waren "Making Plans For Nigel" [1979] en "Senses Working Overtime" .


Een reactie posten