maandag 29 september 2008

CLASSIC ROCK


Joe Cocker (Sheffield, 20 mei 1944) is een Engels popzanger. Zijn eigenlijke naam luidt: John Robert Cocker.

Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

Zijn eerste grote hit was het lied With a little help from my friends, een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright.

Aan het begin van de zeventiger jaren had hij problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren 80. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.


Feelin Allright Het origineel Traffic opgenomen in 1968. Veel van Cocker's hits waren covers, inclusief "With A Little Help From My Friends," "The Letter," en "You Are So Beatiful


Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren '60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A Whiter Shade of Pale en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid.


ConquistadorZZ Top is een Amerikaanse southern rockband uit Houston (Texas). Opgericht in 1970 door Billy Gibons.Ze behaalde haar grootste successen in de jaren '70 en '80. De bandleden zijn Billy Gibbons (zang en gitaar), Dusty Hill (basgitaar) en Frank Beard (drums). De grap is dat Gibbons en Hill een lange baard hebben en Beard (Engels voor baard) geen baard heeft.

De band valt op door haar speciale look: Gibbons en Hill dragen altijd een zonnebril, een trenchcoat, en een lange baard.Tush De eerste grote hit van de band
Een reactie posten