Zoeken in deze blog

donderdag 25 september 2008

BONNIE RAITT & FRIENDS

Bonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.


Angel of Montgomery Mooi nummer van John Prine
met Bruce Hornsby,Brian Adams,en Jackson Brown

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.


Love me like a Man Heerlijke blues met prima gitaarwerk

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee
Hooker op zijn album "The Healer".


My opening Farewel Twee van de beste singer/songwriters op een podium

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".


Dixy Chicken met Little Feat Emmylou Harris en Jesse Winchester


I,m in the Mood met John Lee hooker

Pride and Joy ode aan Steve Ray Vaughan

Tennesee Waltz met Norah Jones ,zo speel je slide gitaar.

In Maart 2000, werd Bonnie geïntroduceerd in de Hall of Fame . In de loop van de jaren deed Bonnie mee als gast op meer dan 100 albumprojecten . zoals blijkt in de discografie op haar officiële website.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi!

Bonnie Raitt samen met Little Feat en Emmylou Harris.
Een combinatie om van te smullen.