zaterdag 7 juni 2008

ZATERDAG it,s SOULTIME! with DUFFY

Na een zware death-meatal met de band Remains (chauffeur/roadie) gaan we weer over op een totaal andere muzieksoort de SOUL!!!!

Prachtig,die nieuwe lichting jonge artiesten de blues en soul uit de sixties weer in een nieuw jasje steken.Joss Stone ,Amy Winehouse en Duffy zijn hier mooie voorbeelden van.

Aimee Anne Duffy (Nefyn, 1 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008

Duffy lijkt nieuw, maar was al vier jaar bezig aan haar debuut-cd. Ze zong in talentenshows, in bars en deed mee aan de Welshe variant van Idols. Vier jaar geleden werd ze ontdekt door Jeanette Lee die ze omschrijft als haar manager, coach en beste vriendin. Lee was begin jaren tachtig bekend als percussionist van de band P.I.L., die Johnny Rotten na The Sex Pistols had opgericht, en later (samen met Geoff Travis) als het brein achter platenmaatschappij Rough Trade, dat bands als The Libertines, The Smiths en The Strokes ontdekte.


Duffy zei in een interview „Ik houd van sterke beelden in teksten. Daarom bewonder ik de stijl van mensen als Scott Walker, en van veel oude, vergeten soulzangers. Het mooiste voorbeeld daarvan vind ik het lied Can’t Give Back The Love I Feel For You, van Syreeta, de vrouw van Stevie Wonder. Daarin zingt ze: ‘Here’s a tear for a souvenir and a dream torn at the seam/ but I can’t give back the love I feel for you’.4Juli op Werchter ? o.a Neil Young,Slayer,Moby en?Duffy! Goeie kans dat Arthur ook van de partij is!

Een reactie posten