zondag 4 mei 2008

ROBERT PLANT & ALISON KRAUSS

Veel gekker op muzikaal gebied kan je het niet maken dan wanneer je een bijna 60-jarige rockgod als Robert Plant (Led Zeppelin) koppelt aan een jonge country godin als Alison Kraus. Hoe producent T Bone Burnett het voor elkaar krijgt mag Joost weten, maar de samenwerking mondt uit in een schitterende cd vol melancholie en melodie. Een van de mooiste platen van het jaar.
De composities op de cd zijn afkomstig van songwriters als Tom Waits, Towns van Zandt, Phil en Don Everly en Sam Phillips en het lijkt bijna of de composities speciaal voor het duo zijn geschreven
Verwacht op ‘Raising Sand’ geen uithalen van Robert Plant a la ‘Immigrant Song’ of Good Times Bad Times uit zijn hoogtijdagen bij Led ZeppelinEen zachte Black Dog gaat nog net. Want hoewel Plant inmiddels de 60 is genaderd en rustigere muziek al jaren op zijn repertoire staat, wij zien hem toch vooral als zanger van Led Zeppelin. Dat blijkt ook wel uit de belangstelling voor het re√ľnie-concert van de band, dat tot 100 miljoen hits op een dag op de site van de band leidde. Op ‘Raising Sand’ zingt plots een geheel andere zanger en mens, maar wel een die het beste uit zichzelf weet te halen.


Prachtige versie van een van mijn favoriete Gene Clark songsNatuurlijk komt ook Led Zeppelin nog even om de hoek kijken met Black DogDillard & Clark nummer ,kan het nog mooier? ,dacht het niet.


Een reactie posten