woensdag 7 mei 2008

AMERIKAANSE BANDS UIT DE SIXTIES( P1)

The 13th Floor Elevators was een psychedelische rock band opgericht in in Austin, Texas, in l 1965.Hun grootste hit You,re gonna miss me.

De originele bezetting was zanger/gitarist Roky Erickson, electric jug player Tommy Hall, gitarist Stacy Sutherland, drummer John Ike Walton en bassist Ronnie Leatherman, Erickson en Hall schreven de meeste songs maar ook de andere bandleden schreven af en toe ook materiaal . De "electric jug" werd het handelsmerk van de band.The Beau Brummels was een successvolle Amerikaanse rock band, opgericht in San Francisco in 1963. Hun sound was was sterk beinvloed door The Beatles en andere Britse bands.
De originele leden waren Sal Valentino, John Petersen, Ron Elliott, Ron Meagher

The Beau Brummels hadden drie Top 40 hit singles: "Laugh Laugh", "Just A Little" en "You Tell Me Why".[1] "Just a Little" was de grootste hit van de drie, 9 weken in de Top 40 .


Question Mark and the Mysterians (of ? and the Mysterians) was een Amerikaanse rock and roll band opgericht in Bay City, Michigan, in 1962.

De band is bekend geworden met het nummer "96 Tears," opgenomen in 1966 en al snel een nummer 1 hit in de Billboard Hot 100 . Rudy Martinez, de zanger veranderde zijn naam in Question Mark (?). Question Mark en de Mysterians was mischien wel de eerste punk rockband, en zeker de eerste Latino rock group met een hit record in the United States

The Lovin' Spoonful was een Amerikaanse pop-rockband met folkinvloeden, bekend van hits als "Daydream" en "Summer in the City".

In 1965 werd de groep opgericht door John Sebastian, de frontman en belangrijkste tekstschrijver van de groep, en gitarist Zal Yanovsky, in New York City. Yanovsky was afkomstig uit de folkgroep The Mugwumps, waar onder andere ook de toekomstige The Mamas and the Papas-leden Mama Cass Elliot en Denny Doherty bij hoorden. Sebastian was eveneens een goede bekende in de muziekwereld, die opgroeide in de folkscene van het New Yorkse Greenwich Village. Hij was de zoon van een virtuoos mondharmonicaspeler en bespeelde het instrument zelf ook. Sebastian had al ervaring met optredens en opnames en speelde zelfs voor een korte tijd bij The Mugwumps. Naast Sebastian en Yanovsky bestond de band uit zanger/drummer Joe Butler en bassist Steve Boone.


Tommy James and the Shondells was een populaire American rock and roll band in de sixties. Zij hadden twee nummer een singles in the U.S. — "Hanky Panky" (1966) en "Crimson and Clover" (1968) — maar zij hadden ook 5 andere top tien hits top tien hits, onder meer "I Think We're Alone Now," "Mony Mony," and "Crystal Blue Persuasion.


Een reactie posten