zaterdag 22 maart 2008

ZATERDAGAVOND SOULAVOND!


Harold Melvin (Philadelphia 25 juni 1939 – Philadelphia 24 maart 1997) was een Amerikaanse soulzanger.

Hij vormde de vocale groep Harold Melvin & the Blue Notes in 1954. De bezetting van de groep wijzigde in de loop der jaren verschillende malen. In de late jaren '60 trok Harold Melvin de jonge drummer van de groep The Cadillacs, Teddy Pendergrass, aan als lead zanger. Hun grote doorbraak kwam toen ze begin jaren '70 een contract tekenden bij het label Philadelphia International Records van het duo Kenny Gamble en Leon Huff.


Fontella Bass (geboren op 3 juli 1940 in St. Louis, Missouri) is een Amerikaanse soul zangeres, die bekend is voor de 1965 R & B hit "Rescue Me".


Etta James (eigenlijk: Jamesetta Hawkins) (Los Angeles (Californië), 25 januari 1938) is een Amerikaanse Blues, R&B en gospel-zangeres. Ze staat ook bekend als "Miss Peaches".
Voor de jongere generatie staat Etta bekend voor haar Muddy Waters lied "I Just Wanna Make Love To You" die gebruikt werd voor de Coca-Cola reclame
Solomon Burke (Philadelphia, Pennsylvania, 21 mei 1940) is een Amerikaans soulzanger. Hij is een van de muzikanten die begin jaren zestig aan de wieg stond van de soulmuziek. Alhoewel hij nooit grote pophits heeft gehad, zijn een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers, die meerdere malen zijn uitgevoerd door andere artiesten. "Everybody Needs Somebody to Love" is hiervan waarschijnlijk de bekendste.
Solomon Burke staat aan het hoofd van een zeer grote familie. Eind 2007 had hij 21 kinderen (14 dochters en 7 zonen), 88 kleinkinderen en 17 achterkleinkinderen. Behalve zanger is hij ook werkzaam als predikant en is hij eigenaar van onder andere een eigen kerk en een keten van begrafenisondernemingen.

Joe tex skip the rope
Joe Tex
werd als JosephArrington Jr geboren in Texas op 8 aug.1933
Hij was een populaire Soul zanger in de jaren 60/70
Joe overleed op 49 jarige leeftijd aan een hartaanval ,slechts 5 dagen na zijn verjaardag.
CURTIS MAYFIELD - SUPERFLY (LIVE)
Curtis
heb ik een keer live zien optreden in de Den Haag
Mooie lange uitvoeringen van Superfly en Freddy,s Dead met een geweldige begeleidings band.
Onvergetelijk!


Een reactie posten