maandag 24 maart 2008

EMOTIES IN MUZIEK

Je hebt artiesten die elke avond routineus hun liedjes afdraaien,maar je hebt er ook die echt hun emoties tonen.
Ik vind dit wel een paar mooie voorbeelden van artiesten die er echt voor gaan.(of gingen)
Jacques Romain Georges Brel (Schaarbeek (Brussel), 8 april 1929 - Bobigny (Parijs), 9 oktober 1978) was een Belgische zanger, componist en tekstschrijver die in de vroege jaren zestig uitgroeide tot een internationale vedette
Is dit emotioneel of niet, maar de volgende dame kan er ook wat van hoor
,ik vind dit bloedstollend mooi!


1
Bettye LaVette (geboren als Betty Haskins in Muskegon, Michigan, 1946) is een Amerikaans soul zangeres die haar eerste plaat maakte op 16 jarige leeftijd. Een van mijn favoriete zangeressen,zij maakte in 2005 een geweldige come back.Op haar laatste album word ze begeleid door The Drive By Truckers.

En dan Otis Redding natuurlijk,kon op het podium behoorlijk uit zijn dak gaan,hier begeleid door Booker T & The MG,s
Otis Redding (9 september 194110 december 1967) was een invloedrijke Amerikaanse soulzanger die bekend stond om zijn gepassioneerde manier van zingen. Zijn grote hit was (Sittin' on) the dock of the bay. Deze single werd postuum uitgebracht in februari 1968.

En dan natuurlijk James Brown, kan er ook wat van ,mischien ietwat overdreven maar erg leuk om te zien.

James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".
Een reactie posten