Zoeken in deze blog

zondag 17 november 2019

Sunshine Cleaners - Silent Voices

De naam van dit trio is geïnspireerd door de film 'Sunshine Cleaning'. Daarin beginnen twee zussen een gelijknamig schoonmaakbedrijfje dat is gespecialiseerd in het opruimen van plaatsen delict en andere onheilsplekken. Sunshine Cleaners doen in wezen hetzelfde, maar dan op muzikaal gebied.
Bezetting: Jacqueline Heijmans (zang) en Sjef Hermans (zang/gitaar)  en multi-instrumentalist Geert de Heer.


Silent Voices -live at De Spot Middelburg .Film van Jaap van Visvliet.

  “Silent Voices” is een eerbetoon aan Diettrich Bonhoeffer, de Duitse theoloog die in 1945 door de Nazi’s werd opgehangen wegens zijn betrokkenheid bij een aanslag op Adolf Hitler. In zijn gevangenistijd schreef hij zijn tien beroemde gevangenisgedichten. Sjef Hermans schreef 10 songs  geinspereerd op deze gedichten en staan op het debuutalbum van de Sunshine Cleaners .

 De groep heeft een  programma samengesteld met songs en werk van andere singer song /writers dat hier naadloos bij aansluit. Kort geleden mocht ik aanwezig zijn bij een optreden van de groep in de Vredeskerk in Goes.Prachtige  ruimte met een mooie akoestiek waar de muziek en zang van de Cleaners  prima  tot uiting kwam.Naast de songs van het album, nummers van Nathan Bell,Blaze Foley,Johnny Cash,Washington Phillips .e.a.Natuurlijk de CD aangeschaft,erg mooi uitgevoerd met de teksten in het Engels en Nederlands. Bijzonder is ook ,dat je bij zo,n "kerk" concert weer eens andere mensen tegenkomt dan bij de concerten die ik normaal bijwoon.Neen ,ik ben niet bekeerd maar had wel een mooie avond.


“Music... will help dissolve your perplexities and purify your character and sensibilities, and in time of care and sorrow, will keep a fountain of joy alive in you.”
Dietrich Bonhoeffer


Geen opmerkingen: