woensdag 2 januari 2019

Widdershins - De Spot Middelburg (21 Dec.2018)

                               Foto Nico van Rooyen

Tweede avond van Songs From the Heart met als thema  "Hebzucht Rechtvaardigheid"
 Zat niet echt mee deze avond mede door enkele afzeggingen,en lichte geluidsproblemen.Maar zoals JC al meermalen verkondigde,ieder nadeel heeft zijn voordeel,In dit geval betekende dat meer speeltijd voor de wel aanwezige muziekgroepen.Fijn dat b.v deze band enkele nummers meer mocht spelen,voor mij een zeer aangename verassing.Natuurlijk weer een mooie registratie van dit optreden door Jaap van Visvliet,de foto,s zijn van Nico van Rooyen.


"Cocaine" (Dick Justice/Luke Jordan)

Dick Justice (1906 – September 12, 1962) was een AmerikaanseBlues en Folk muzikant uit de buurt van West Virginia .

 Zijn geboortenaam was Richard Justice, hij nam tien songs op voor Brunswick Records in Chicago .In tegenstelling tot veel hedendaagse blanke muzikanten, werd hij sterk beïnvloed door zwarte muzikanten,speciaal door Luke Jordan die omstreeks1927 opnames maakte voor Victor Records
  Justice's "Cocaine" is weer een cover van de Jordan opname , die deze twee jaar eerder opnam. (Wikipedia)


How,s About You (Rawlings/Welsch)

 Heb het genoegen gehad zowel de Dave Rawlings Machine als Gillian Welsch een keer te zien optreden,Allebei erg mooi en onvergetelijk.Het optreden van deze groep muzikanten deed me daar weer aan terugdenken.,zeker met dit nummer. Erg mooi gedaan!!



 Bag Of Bones ( Pokey Lafarge)

Dit nummer komt van het album "Riverboat Soul" van Pokey Lafarge  Ook deze artiest was al eens te gast in Zeeland (De Piek) Zag hem ook al een keer in Tivoli Utrecht. Origineel mannetje met mooie vertolkingen van rag-time bleus,beetje jugbandmuziek of zullen we het maar gewoon Americana noemen.Het was een mooi optreden ,en heb zo maar het vermoeden dat er leden van deze band erbij waren.De interpertatie van dit Pokey Lafarge nummer was in ieder geval erg mooi.
                          


Hands Of Man (The Stray Birds)

   Mooi nummer van "The Stray Birds" trio uit Lancaster dat er dit jaar helaas de brui aan gaf.

The Widdershins bestaan uit Roos- Zang, mondharmonica,Aurora - Viool,Joop- Banjo, gitaar, mandoline , boxgitaar,Martijn- Contrabas,Fokke - Banjo, gitaar, zang,Joris-Zang,mondharmonica.

Geen idee of dit een vaste formatie is,hoop ze toch dit jaar nog eens op een van de Zeeuwse podia ,of op een SFTH avond nog een keer tegen te komen


                               Foto Nico Van Rooyen

Jaap van Visvliet Beeld & Geluid
 https://www.youtube.com/channel/UCfXxg68FEhVED0m5LHZnsKw

Geen opmerkingen: