vrijdag 30 maart 2018

YES - Starship Trooper - De Roma Antwerpen (28 Maart 2018)

     Foto Arthur
                   Steve Howe - Geoff Downes - Jon Davison - Billy Sherwood - Alan White-  Jay Shellen.

Een  mooie avond in de prachtige nostalgische concertzaal De Roma..Op het de podium een van grondlegger van de symfonische rock de band YES ,jawel ze bestaan nog steeds.Weliswaar met nog maar twee leden uit de beginperiode ,Steve Howe en Alan White,de muziek staat nog steeds als een huis.

    Starship Trooper

Het optreden bestond uit twee delen,de openingmuziek was The Firebird Suite van Igor Stravinsky
en daarna barste de band los.Yours is no disgrace, Iv,e seeen good people,geweldige binnekomers natuurlijk.Wat gelijk opvalt de stem van zanger Jon Javidson,indentiek aan die van Jon Anderson.Sweet Dreams,South of the Sky,Onward(opgedragen aan Chris Squire),Mood for a day,Wonderous Story,s,Paralels,And you and I..Het eerste gedeelte was omgevlogen,louter hoogtepunten ,mede door het superieure gitaarwerk van Steve Howe.

    foto Arthur

We hadden de koffie net achter de kiezen of de band betrad het podium alweer voor de tweede set.
Deze bestond uit een intergrale uitvoering van het album Tales From Topographic Oceans.Een lange set en wat een muzikanten!Natuurlijk Steve Howe,maar ook Geoff Downes achter de keys en Billy Sherwood  tilden de muziek op een hoger niveau. Drummer Alan White,die wegens rugproblemen niet het hele optreren mee kon doen had ondertussen plaatsgenomen achter de drumkit.
 De toegift bestond uit Roundabout en Starship Trooper .Prachtige afsluiters van een absolute topavond!!

Geen opmerkingen: