woensdag 1 juli 2015

Roots in the Park -Utrecht (27 Juni 2015)

                               Foto Arthur

Roots in the Park 2015 op een mooie zaterdag in een prachtige omgeving (Juliana Park Utrecht)
Een line-up om je vingers bij af te likken,voor ieder muziekliefhebber wel iets van zijn gading.
Met dank aan YouTube en al die geduldige filmers een samenvatting....
 

Herman Brock Jr. & The Brockettes (gefilmpt door Walter Wouters)

Bluegrass  van mijn Zeeuwse streekgenoten. Zag ze al eerder op het bluesfestival van Kwadendamme.Waren nog net op tijd om een deel van de set mee te pikken.Mooi optreden voor helaas nog te weinig publiek.


                                  The Dirty Aces (foto Arthur)
Een band die waarschijnlijk in een bluesclub beter tot zijn recht komt. Ze konden mij niet echt overtuigen .Wel opvallend de uitstekende leadgitarist Filip KozlowskiDayna Kurtz (gefilmpt door Coen Flach)

Ik ben fan van Dayna ,zij was dan ook een van de redenen om af te reizen.Vorig jaar zag ik haar nog tijden een intiem optreden van de foyer van de Stadsgehoorzaal in Middelburg. Ook hier op het grote podium kwam ze volledig tot haar recht. Een aandachtig luisterend en muisstil publiek wisten haar mooie stem en prachtige songs te waarderen.Gitarist Robert Mache is een toegevoegde waarde .


The James Hunter Six (gefilmpt doorWalter Wouters )

 James Hunter kende ik uit de band van Van Morrison Lang geleden deed Van the Man nog concerten van bijna 3 uur en had James daar een belangrijk aandeel in.Ondertussen al weer jaren op pad met de James Hunter Six.James Hunter Heeft nog niks van zijn enthousiasme verloren,een vrolijke man met lekkere korte nummertjes .Een mix van soul en blues.Mooi optreden.Marc Broussard (gefilmp doorWalter Wouters )
Beetje gemengde gevoelens bij de voor mij onbekende Marc Broussard. Mooie stem en een prima (Nederlandse) begeleidingsband.Misschien niet helemaal op zijn plaats op een z.g rootsfestival,
Muzikaal was het allemaal prima in orde,het grootste deel van het publiek vond het mooi,dus wie ben ik om daar wat van te zeggen.


Joan Shaw Taylor (gefilmpt door Jeroen van Wijngaarden)

Ik zag de laatse jaren veel (blues)gitaarspelende dames voorbij komen. De een spreekt wat meer aan dan de ander , Joan Shaw Taylor scoort wat mij betreft erg hoog.Over haar zangkwaliteit kan men van mening verschillen ,maar haar gitaarspel is van een zeer hoog niveau. Prachtig optreden (let op bij 1.55 gaat ze los)Ben Miller Band(gefilmpt door Jeroen van Wijngaarden)

Ook nieuw voor mij de Ben Miller Band.Tamelijk woest uitziende jongens en een erg lange soundcheck.Achteraf gezien goed te begrijpen aangezien de boys nogal een uitgebreid aantal instrumenten hadden meegenomen(gitaar,banjo,wasteilbas,drums,trombone,wasbord,lepels).Het was het wachten waard,een uitstekende festivalband!John Hiatt - Cry Love Gefilmpt doot (Walter Wouters)

Het mooiste was ook nu weer voor het laatst bewaard.Ik zag John al diverse malen optreden .o.a nog met  The Gooners (Sonny Landreth) en op festivals als Peer en North Sea.John word een dagje ouder maar heeft nog niets aan kracht ingeboet.En wat heeft hij toch veel en mooie songs geschrevenJohn Hiatt -  Face of God/Paper Ting (gefilmpt door moggio666)

Zijn optreden was een feest der herkenning,hoogtepunten uit zijn lange carriere en een enkel nieuw nummerJohn Hiatt - Have a little faith in me (gefilmt door moggio666)

Hiatt vertelt hoe hij als tiener een hekel had aan traditionals en country, maar die tijd is voorbij en met 'Crossing Muddy Waters' brengt hij zijn eigen traditional. Ten slotte vertelt Hiatt dat hij 29 jaar geleden in een Amsterdams park een brief schreef aan zijn vriendin met de vraag of zij met hem wilde trouwen. Per brief, e-mail was nog onbekend, kwam haar antwoord dat ze dat wel wilde en ze zijn nog steeds getrouwd. Het niet stuk te krijgen 'Have a Little Faith in Me' sluit het festival af. Ik had het idee dat hij nog wel langer had willen doorgaan ,maar de organisatoren namen geen enkel risico.De vergunning is tot 11 uur en waarom zou je risico,s nemen als je volgen jaar weer zo,n prachtig festival wil organiseren.Nog een opmerking over de geluidsmensen ,de sound was in een woord geweldig, een genot voor het oor.Mijn complimenten!!


Een reactie posten