maandag 26 mei 2014

Jeff Beck - “Cause We’ve Ended As Lovers” (Utrecht 25 Mei 2014)


film by Vincent Lyons.

 Prachtconcert van "good old" Jeff Beck en zijn fantastische begeleiders.De nieuwe zaal Tivoli/Vredeburg was bij binnenkomst wel even wennen,maar bij de eerste klanken van Jeff,s gitaar bleek dat het met het geluid wel goed zat.


Brush With The Blues (film Vincent Lyons)

Het bekende JB repertoire kwam voorbij met ook veel covers als You know,You Know,Litte Wing,Danny Boy,A Day In The Live,Rolling&Tumbling en de prachtige afsluiter Cause We,ve Ended As Lovers.Dit laatste nummer werd prachtig gefilmpt door mijn muzikale vriend Vincent Lyons,ik ben hem daar erg dankbaar voor. De band bestond uit :Ronda Smith - Bass,Jonathan Joseph - Drums en Nicolas Meyer - Guitar.

Foto Arthur

The Mahavishnu Orchestra


Het Mahavishnu Orchestra was een fusion- en jazzrockgroep die actief was tussen 1971 en 1976. Leider van de band was gitarist "Mahavishnu" John McLaughlin en de leden van het eerste uur waren Billy Cobham (drums), Rick Laird (basgitaar), Jan Hammer (toetsen) en Jerry Goodman (viool).
Dit is is de originele bezetting,geweldige muzikanten met speciale aandacht voor meesterdrummer Billy Cobham!


You Know You Know

Ik zag de band een keer ,,live,,op een festival op de draf en renbaan in Hilversum in 1974.Jerry Goodman en Billy Cobham waren er niet meer bij, Jean Luc Ponty en Michael Walden waren hun vervangers.In mijn herrinnering een prachtig maar ook snoeihard optreden.Was trouwens toch een mooi festival met Earth and Fire,Alquin(geweldig)Tim Bucley,Dooby Brothers ,Allman Brothers,en de afsluiter zou Van Morrison worden,helaas hadden The Allman Brothers erg lang gespeeld,er werd geklaagd door de omwonenden over geluid overlast dus dat ging niet meer door.


Alquin (Summerfestival Hilversum, 18 juli 1974)