zondag 23 november 2014

Ian Siegal & Jimbo Mathus live at Porgy & Bess (21-11-2014)


 Eerder dit jaar stond Ian Siegel al op het podium van Porgy & Bess,toen met zijn geweldige band The Rythm Chiefs,deze keer deed hij het wat rustiger aan met zijn Amerikaanse vriend Jimbo Mathus.Dit verassende duo bezorgde met een  mix van blues en americana een bomvolle zaal een prachtige avond

                Heavenly Houseboat Blues (Townes van Zandt)

Voor de doorgewinterde blues- & americana liefhebber behoeft Ian Siegal geen introductie meer. Met zeven British Blues Awards, een European Blues Award en nog meer beeldjes in de kast wordt deze man geprezen door fans, muziekcritici en collega-muzikanten. Blues in optima forma.Zag hem al diverse keren optreden in veel verschillende formaties,met The Missippi Youngbloods(Peer)Rythm Chiefs (o.a Porgy & Bess,Geldrop)met zijn eigen band (o.a Kwadendamme).Geweldige stem en prima gitarist.


                 Goodnight Irene  (Lead Belly)

  Jimbo Mathus was voor mij een grote onbekende ,heeft gespeeld in de band Squirrel Nut Zippers, waar ik ook nooit van gehoord had.
De "Zippers"speelden bij de tweede be√ędiging van president Bill Clinton. De albums gingen platina en goud, maar op het hoogtepunt ging de band uit elkaar. Zo gaat dat in de blues... Sindsdien is Mathus actief in de muzikantensc√®ne van Mississippi en richtte hij de South Memphis String Band op. Na 16 jaar, zet hij weer voet op Europese grond.Na afloop nog een kort gesprek met Jim gehad,lijkt me een aardig spontane kerel.

                The Fear (album Candy Store Kid)

Gallo Del Chielo is wat mij betreft een wat afwijkend nummer nummer uit het Ian Siegal repetoire.Maar als  ,net als vanavond,Dusty Ciggaar het podium opkomt voor weer die geweldige solopartij is het een van de hoogtepunten van het concert.En getuige de reacties van het publiek was ik niet de enige die daar zo over dacht.

                                  Ian-Dusty-Jimbo

                 Al met al ,een mooie avond op een de mooiste muziekpodia van Zeeland.
Een reactie posten